Menü
Kosár

Tévedések-Új Infók 53,72 E párátlanítók

Figyelem: Az alábbi leírás már elavult! 2018. november óta az itt és a levelekben közétett információkhoz képest újabb és frissebb információkkal rendelkezünk a páramentesítők mikrobiológiáját, a helyes páratartalmat és használatot illetően. Az új információkat az alábbi email címen igényelheti: tamas@lupovita.hu

Tévesen javasoltuk a páratartalmat és a szabályzást, melyek penészedéshez vezethetnek.
+ Új, hasznos egészségügyi infók!

Kérjük, hagyja figyelmen kívül összes korábbi levelünk tartalmát! Nagyon jót szerettünk volna az ügyfeleinknek, de elhamarkodottan írtunk, ezért elnézést kérünk. (1) Túl magasra javasoltuk a páratartalmat, melyet lentebb helyesbítünk. (2) Valamint tévedtünk, amikor azt írtuk, hogy hasznosabb a kézi ki-be kapcsolgatás. Lentebb a szabályzó különböző használati módjait is leírjuk. (Természetesen olcsóbb, ha kézzel ki-be kapcsolgatjuk a készüléket, és így az nem működik rendszeresen, de egyes helyeken így körülményes megfelelő páratartalmat fenntartani.) A felhasználó adott igényeitől függ, hogy mikor melyik szabályzási mód a célravezetőbb: A kézi, vagy az automata. Penészedésre hajlamos helyiségekben érdemes óvatosan bánni a megfelelő páratartalom tartós és rendszeres átlépésével.

(3) Lentebb írunk egy új egészségügyi szempontról is, hogy miért érdemes a páramentesítés előtt szakszerűen eltávolítani a penészt.

1. Korábban javasolt páratartalom korrigálása
Egyedi és sok esetben változó, hogy mi a megfelelő érték. Európai források 40 - 60 % között szokták megjelölni az ajánlott páratartalom két szélsőértékét. Azonban ezen határok között figyelembe kell venni az épület adottságait, az időjárási körülményeket és a lakók egyedi igényeit, (csecsemő, gyerek, felnőtt) és esetleges szükségletét, vagy érzékenységét a különböző páraszintekre.

2. A páramentesítő szabályzása (korábbi javaslat korrigálása)

A felhasználó egyéni körülményeitől és igényeitől függ, hogy mikor, melyik szabályzási mód a hasznosabb számára: a kézi ki-be kapcsolás, vagy az automatika használata, ami nem engedi hosszabb ideig a kívánt érték fölé emelkedni a páratartalmat.

A gyártó többféle szabályzási módot tesz lehetővé: Jelenleg még megfigyeléseket végzünk, hogy van-e különbség a kifújt levegő minősége között attól függően, hogy a gép belseje száraz, vagy nedves, miközben jár a ventilátor. Ha sikerül vizsgálatainkkal eredményre jutni, akkor erről tájékoztatni fogjuk itt: Levegő vizsgálatok

1) Continuous: Szabályozható üzemmód: Itt tetszőlegesen állítható a kívánt páratartalom. Ha a gép elérte a beállított páratartalmat, akkor leáll, majd rövidebb, hosszabb szünetek után újraindul és újra és újra benedvesednek a hűtőbordák (szűrő mögötti rész).

2) Automatic: A páratartalom nem szabályozható. A gép kb. 55 %-os páratartalmat állít be. 55 % alatt kikapcsol a kompresszor, leáll a páramentesítés, a hűtőbordák kiszáradnak (szűrő mögötti rész) és csak a ventilátor működik tovább.

3) Dry Clothes: Ruhaszárító üzemmód: A páramentesítő kompresszora és ventilátora maximális fokozaton üzemel és a gép belseje folyamatosan nedves marad.

3. A penész eltávolítása a páramentesítés előtt

A penészmentesítés folyamata: Páramentesítés előtt szakszerűen és elővigyázatossággal (megfelelő szerek, védőmaszk, szellőztetés)!!! érdemes eltávolítani a penészt, hogy ne szórja szét a gomba a spóráit, amikor a páramentesítő kiszárítja a penészes felületeket. Csak ezután érdemes mielőbb megkezdeni a páramentesítést.

Páramérőt az alábbi linken vásárolhat: Páramérő

Üdvözlettel
Az Ön páramentesítőjének nagykereskedője
Farkas Tamás
paramentesito@lupovita.hu