Menü
Kosár

Gyógyszeripar

Páramentesítés a gyógyszeriparban

Páramentesítés a gyógyszeriparban - Száraz levegő alacsony harmatpontnál is

A hőmérsékletingadozásokra és a páratartalomra a porok, folyadékok, drazsék és a gyógyszeripari csomagolások érzékenyen reagálnak. Mindössze néhány százalékkal magasabb páratartalom is már tönkreteheti a gyógyszer egy egész tételét. A megoldás a Trotec páramentesítő rendszere.

A páratartalom a gyógyszeriparban a sok nedvszívó anyag miatt kritikus tényező. Ha ezt nem szabályozzák pontosan egy páramentesítő rendszerrel, akkor legrosszabb esetben a hatóanyagok megváltozhatnak, vagy a porok összecsomósodhatnak, és nem lehet ezeket többet felhasználni. A Trotec gyártó cég rengeteg tapasztalattal rendelkezik a folyamatklimatizálás és teremlevegőkondícionálás területén, a legmodernebb megoldásokkal rendelkezik a gyógyszeripar számára.

Klimatizálás zárt páramentesítő rendszerrel

A gyógyszeripari követelményeknek megfelelően a Trotec csoport zárt páramentesítési és szárítási rendszereket kínál. Nagyobb átalakítások nélkül, utólagosan beépíthetők, és a meglévő klímatechnikát kiegészítik vagy az elöregedettet lecserélik.

Nagyteljesítményű, gazdaságos készülékek

A folyamatklimatizáláshoz és páramentesítéshez a DH széria nagyteljesítményű készülékeit és a TTR széria adszorpciós páramentesítőit kínáljuk, melyek meggyőző előnyökkel rendelkeznek: számtalan teljesítményosztályban minden követelménynek megfelelően rendelkezésre állnak, sok ezek közül akár nemesacél kivitelben is. Az alacsony hőmérsékleten is kiváló teljesítményt nyújtó szárítók akár -20 ºC-ra is alkalmasak, a folyamat és termékszárítók +70 ºC-ig. A készülékek nagy teljesítményűek, mégis gazdaságosan működtethetők. Mindezt garantálja a teljesen automatikus vezérlés és a karbantartásbarát üzemeltetés - ami egy központi gazdasági tényező.

 

Folyamatklimatizálás és páramentesítés a gyógyszeriparban

Folyamatklimatizálás a gyártásban és a csomagolásban

Helyileg páramentesíteni: száraz levegő az ipar számára

Az iparban a folyamatklimatizálás során gyakran mobil illetve fixen elhelyezhető páramentesítők vannak beállítva. Gyakran csak helyileg, gépekben, berendezésekben vagy egyes munkafázisokban van szükség szárazabb levegőre - állandóan és függetlenül a környezeti feltételektől. A Trotec-csoportnál az ipari ügyfelek ehhez nagyteljesítményű adszorpciós szárítógépeket is találnak.


Mint a klímatechnológia szakértői, évek óta szállítunk megoldásokat a különböző ipari ágazatok számára, mint pl.: autóipar, vegyipar és gyógyszergyártás, szállítmányozás és logisztika, elektronika és élelmiszergyártás. Ezeken a területeken a folyamatklimatizálás a légkondícionálás egy részterülete, amelyben nagy tapasztalattal rendelkezünk. A gyártásban sok feldolgozási folyamat egy extrém száraz levegőt követel meg - részben 0 ºC alatti hőmérsékletek esetén - ahhoz hogy a kémiai vagy biológiai reakciókat, ragadásokat és csomósodásokat és egyéb nemkívánatos következményeket a túl magas páratartalom miatt megakadályozzuk.

Folyamatklimatizálás A-Z 

A TTR széria adszorpciós páramentesítő készülékeivel a páramentesítés pontról pontra megvalósítható - többek között akár a száraz levegő célzott odajuttatásával csöveken keresztül. Továbbá lehetséges, hogy a szerelősátrainkkal fűtőberendezésekkel, párásítókkal és páramentesítőkkel kombinálva egy zárt klímazónát hozzanak létre. Akár egyedi, akár általános - az iparban minden folyamatklimatizációs tervezéshez természetesen hozzátartozik egy nagyteljesítményű mérő és vezérlőtechnika, mint a thermohygrométer és az adatrögzítők.

Fontos gyártási tényező a gazdaságosság: A TTR-sorozat kifizetődő

A TTR-sorozat nagyteljesítményű adszorpciós páramentesítő készülékei a gyártási területen mindig egy optimális környezetet biztosítanak, azaz nagy páramentesítési teljesítményt nyújtanak alacsony energiafelhasználással a TTR-Trisorp-Dual működési elv alapján. Mindezek által  az innovatív adszorpciós páramentesítő készülékek monoventic levegőmennyiség szabályozással (TTR400D és TTR 500D) nagyfokú flexibilitást biztosít a megkövetelt szárazlevegő beállításában.

 

Páramentesítés a gyógyszeripari töltés és csomagolás során

Páramentesítés töltéskor és csomagoláskor

TTR adszorpciós szárítók különösen könnyen szabályozhatók

A vegyiparban és gyógyszergyártásban a páratartalomnak a töltésnél és csomagolásnál nagyon pontosan szabályozottnak kell lennie. Különben hatalmas károk keletkeznének, ha a nedvszívó termék összecsomósodik, összeragad és ezáltal az eltarthatósága csökken. A mi adszorpciós szárítóink ezt a folyamatot optimálisan klimatizálva tartják.

Különböző hatóanyagok, porok, granulátumok, drazsék és gyógyszerek csomagolásának egy nagyon nagy hátránya van: Ezek magukba szívják a nedvességet. Egy-kettőre becsomósodik vagy összeragad egy egész tétel, ha a levegő páratartalma nincs egy állandó célérték szinten tartva - ez gyakran csak igen kis százalékú páratartalmat jelent. És pont a gyógyszereknél egy párás környezet fatális következményeket okozhat a szavatosságban.

A TTR-széria adszorpciós szárítói biztosítják a nedvszívó ömlesztett anyagok minőségét

Ahhoz, hogy a töltésnél és csomagolásnál a folyamat klimatizálását végrehajtsuk, a vegyi- és gyógyszeriparban a vevőink részére gyakran adszorpciós páramentesítő készülékeket állítunk üzembe. Ezek a páramentesítők számos modellvátozatban, különböző követelmények alapján állnak rendelkezésre és két elválasztott levegőelvezetéssel (TTR-Trisorp-Dual működési elv) és különösen könnyű szabályozhatósággal rendelkeznek. Mindehhez még hozzátartozik a belső hővisszanyerés és a maguk nemében leggazdaságosabb speciális rotorok magas terhelhetősége és nagy teljesítménye. A TTR-szériában mobil és fixen telepített eszközök is találhatók. A fixen telepített berendezéseket a termékeink között a 4-számjegyű modellek között, a mobil berendezéseket a 3-számjegyűek között találják meg.

Modelljelölés "D" mint Duoventic levegőmennyiség szabályozás

A "D" típus mindkét adszorpciós szárító készüléke a TTR 400 D és a TTR 500 D az innovatív Duoventic légmennyiség-szabályozóval ellátott. Ezáltal mindkét ventilátor elválasztott levegőkörrel egymástól függetlenül fokozatmentesen elektronikusan szabályozható. Hogy a "D" jelölésű készülékek a páramentesítésre az Ön töltő és csomagoló folyamatai során megfelelőek-e, az ipari szervíz szakemberei szívesen kivizsgálják Önnél.

Tervezés és próbaüzem: Használja ki ipari szervizünk szolgáltatásait

A Trotec csoport a vegyipari és gyógyszeripari partnereinek nem csak készülékeket szállít a páramentesítésre, hanem megoldásokat is. Ezek alapján mi megtervezzük és kifejlesztjük a páramentesítési tervet a töltési és csomagolási fázisokra. Ehhez rendelkezésre bocsátjuk mobil készülékeinket és felülvizsgáljuk egy tesztüzemben az elkészült tervet. Csak ha a méréseink azt mutatták, hogy a páratartalom tökéletesen van szabályozva, ekkor indulhat a terv végleges megvalósítása.

 

Levegőtisztítás a gyógyszeripari raktárakban

Levegőtisztítás és páramentesítés a raktárakban


TAC széria - a világon egyedülálló levegőmennyiség szabályozás

Bármilyen típusú áruk raktározása során mindig 2 tényező okozhat problémát: a por és a páratartalom. Mindkettő a felületeket, mint például a csomagolást támadja meg, és ezzel akár egész raklapokat vagy teljes raktárkészletet tesz eladhatatlanná a felázás, elkoszolódás vagy penészedés által. A Trotec légtisztítói és páramentesítői gondoskodnak a raktárak és logisztikai raktárak folyamatos levegőminőségéről. A levegő páramentesítésre a Trotec-csoport különböző megoldásokat kínál - a DH-széria kondenzációs páramentesítőitől kezdve a TTR-széria adszorpciós szárító berendezésekig. Mindkettő létezik mobil és fix változatban. Önök nálunk megtalálják minden raktár számára a helyes páramentesítési technikát. Innovatív mérőeszközök és adatrögzítők teszik teljessé a raktárcsarnokok és rakodási területek páramentesítési koncepcióját.

Száraz levegő biztosítja az alacsony harmatpontot a raktárakban

A cél, hogy minden intézkedést megtegyünk a raktárakban a páramentesítéshez, hogy a harmatpontot csökkentsük és ezzel a kondenzátumképződést megakadályozzuk, és a csomagolások ne puhuljanak fel. Minél kevesebb a levegőben a páratartalom, annál alacsonyabban található a harmatpont: 10 ºC levegő 45% relatív páratartalom mellett -1,1 ºC a harmatpont.

A TAC széria mobil légtisztítói H porosztályra

A port, a penészgombákat és a baktériumokat a TAC széria ipari légtisztító készülékei sikeresen kiszűrik a levegőből. A H13 Hepa filter alkalmazásával egy nagyon terhelt raktárban is alkalmazhatók. A TAC széria profi légtisztító készülékei széles körben alkalmazható a raktárakban és rakodási területeken.

Egyedülálló Vario-Shift funkció és Flowmatic szabályozás

A TAC készülékek a piacon egyedülálló mobil légtisztító készülékek, melyek olyan Vario-Shift funkcióval vannak ellátva, hogy gyorsan változtatható a ventilátor és a HEPA egység pozíciója, miközben a szűrőláncot a standard vagy tisztaterem felhasználásnak megfelelően különböző követelmények alapján alakíthatják ki. A TAC 5000 és TAC 6500 mobilkészülékeknél szenzoralapú Flowmatic vezérlés van beépítve, amivel automatikusan tarható az előre kiválasztott levegőmennyiség, ami egy folyamatos szűrési teljesítményt garantál.

 

Páramentesítés a nedvszívó anyagok tárolása során

Nedvszívó ömlesztett anyagok szárítása


Porokat és granulátumokat ömlesztett, folyékony állapotban tartani a páratartalomtól védve

Változó és túl magas páratartalom esetén a porok és granulátumok folyékonysága veszélyeztetve van - és ennek súlyos következményei lehetnek. Ahhoz, hogy az ömlesztett áruk ne csomósodjanak össze és ne tömítsék el a járatokat, a vegyi- és gyógyszeriparban a levegőt fontos előpárátlanítani. A közlekedési utakra egy jó páramentesítési terv a nedvszívó alapanyagok beszállításánál kezdődik és a kísér végig a silókba vezető útjukon: a szállító levegő előpárátlanítása garantálja, hogy a porok és granulátumok folyékony állapotban érkezzenek meg a silókba. Továbbá a folyamatos párátlanítás megakadályozza a szállítószalagok időnkénti kiesését a termelésből és takarítási költségeken is spórolhat. A nedvszívó anyagokat alaposan, előre párátlanított száraz levegőn kell tárolni is ahhoz, hogy feldolgozható állapotban maradjon az alapanyag.

A TTR-széria adszorpciós szárítói segítenek abban, hogy a szállító levegő is száraz legyen

Ahhoz, hogy a nedvszívó anyagok szárítását minden közlekedési útvonalon biztosítani tudjuk, a TTR-széria adszorpciós szárító készülékeit javasoljuk minden vegyipari és gyógyszeripari ügyfelünknek. Ezek a páramentesítők számtalan teljesítménykategóriában állnak rendelkezésre. Két elválasztott levegőelvezetéssel (TTR-Trisorp-Dual működési elv) és különösen könnyű szabályozhatósággal rendelkeznek.
Mindehhez még hozzátartozik a belső hővisszanyerés és a maga nemében leggazdaságosabb speciális rotorok magas terhelhetősége és nagy teljesítménye. A "D" típus mindkét adszorpciós szárító készüléke a TTR 400 D és a TTR 500 D az innovatív Duoventic légmennyiségszabályozóval van ellátva.

Mobil és fix megoldások az előpárátlanításra

A TTR-szériában mobil és fixen telepített eszközök közül válogathatnak. A fixen telepített berendezéseket a termékeink között a 4-számjegyű modellek között, a mobil berendezéseket a 3-számjegyűek között találják meg. Kézi mérőműszerek, mint a termohigrométer vagy adatrögzítők által - mint az innovatív D200X - válik teljessé a levegőpáramentesítési koncepció, és ezáltal lesz lehetséges az állandó felügyelet.

Páramentesítés a silókban a takrítás után

A silók szárítása a takarítás után

A tárolókat gyorsan és biztosan kell párátlanítani

A különböző fajtájú ömlesztett anyagok tárolása között a silók vagy különböző tároló/szállító edények tisztítása vízzel történik. Ahhoz, hogy ezeket olyan gyorsan, mint csak lehet újra használni tudják, a TTR-széria adszorpciós szárító készülékeit javasoljuk. A silók és tárolóedények takarítása után a teljes szárazságra kell törekedni, hogy az új ömlesztett anyag már a kezdetektől védve legyen a nedvességtől. És hogy a szárítást gyorsan és hatékonyan tudjuk kezelni, a vegyi-és gyógyszeripari vezetőknek a TTR-széria magasteljesítményű szárítógépeit javasoljuk.

TTR 1500 adszorpciós szárítógép kiszárít minden silót

Ennek a szériának minden adszorpciós páramentesítője két elválasztott levegőelvezetéssel rendelkezik (TTR-Trisorp-Dual-működési elv) és egy nagyon könnyű szabályozhatósággal. Ehhez tartozik még a belső hővisszanyerő rendszer, illetve a magas terhelhetőség és a speciális rotorok magas teljesítménye, melyek a leggazdaságosabbak a maguk nemében. A TTR-szériának léteznek mobil és fixen telepített változatai is. A gyógyszer- és vegyiparban a silók páramentesítésére a legalkalmasabb a TTR 1500 páramentesítő mobil kivitelben, mely egy szállítókerettel is el van látva. A nagyteljesítményű adszorpciós szárító 20 ºC-on 60 % relatív páratartalom mellett kb. 230 kg/óra páramentesítési kapacitással rendelkezik. 1800 m3 levegőt képes óránként páramentesíteni. Nemesacél kivitelben is rendelhető.

Légelszívó csövek és mérőműszerek a rendszer kiegészítéseként

Ezekhez a nagyteljesítményű páramentesítőkhöz az ipari intenzív igénybevétel miatt levegőszállítócsöveket is kell tervezni! Bízzon meg a Tronect széria magas minőségű, spirálisan megerősített minőségi levegőszállító csöveiben. Különböző kézi mérőműszerek, mint a termohigrométer és adatrögzítők, mint például az innovatív DL200X teszik kerekké a silók páramentesítési koncepcióját, és általuk valósulhat meg a szárítás állandó felügyelete.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, hívja vevőszolgálatunkat bizalommal, és mi segítünk megtalálni az Önnek legalkalmasabb készüléket!