Menü
Kosár

Szállítmányozás és logisztika

Páramentesítési megoldások a szállítmányozás és a logisztika területén

Klimatizálás a szállítmányozás és a logisztika területén

Ipari berendezések párátlanításra, szárazon tartásra és légtisztításra

Beraktározni, kiszállítani, komisszionálni - ipari árukezelés állandó mozgást jelent, és ez felveri a port. A raktárak és rakodási területek szárazon tartása, páramentesítése és hűtése mellett a légtisztítás egy speciális követelmény a szállítmányozás és logisztika területén.

A klíma a hivatásunk. A Trotec-csoport levegőtisztítási megoldásai minden árut megvédnek a portól és a levegőben lévő szennyeződésektől. Ezek alapján a raktárcsarnokok és rakodási területek számára porelszíváshoz és frisslevegő bevezetéshez többek között multifunkcionális ventilátorokat kínálunk. Ezek közül az egyik a TTV 4500 mobil ventilátor, melyhez 8 cső csatlakoztatható és egy porzsák. Nagyon terhelt területekre ajánljuk a TAC széria nagyteljesítményű légtisztító készülékeit.


Páramentesítés a hűtőházak zsilipterületeire

Mint szállítmányozó, ismeri a problémát: a rakodási területeken, különösen a hűtőházak zsilipterületein a hőmérsékletingadozások gyorsan kondenzvízképződéshez vezethetnek. A TTR-széria ipari páramentesítő készülékeivel és a DH széria adszorpciós készülékeivel megakadályozhatja a kondenzvíz képződését és kontrollálhatja a páratartalmat. Mindezek mellett klímaberendezéseket is kínálunk Önöknek, továbbá fűtőberendezéseket a csarnokok fagymentesen tartásához.

Nincs több esély a penész, a kondenzvíz és az aromaveszteség számára

Az ipari eszközeinkkel a levegő minőségét a logisztika és szállítmányozás területén is kontroll alatt tarthatja: Nincs több kondenzvíz probléma az áruforgalomnál vagy a raktárban. Száműzzük a penészveszélyt, a korróziót megakadályozzuk és a csomagolások megtartják a formájukat. Mindezt a higrosztát és harmatpont vezérelt teljesen automatikus szabályozás biztosítja maximálisan karbantartásbarát módon.

 

Levegőtisztítás és páramentesítés a raktárakban

Levegőtisztítás és páramentesítés a raktárakban

TAC széria - a világon egyedülálló levegőmennyiségszabályozás

Bármilyen típusú áruk raktározása során mindig 2 tényező okoz problémát: a por és a páratartalom. Mindkettő a felületeket, mint a csomagolást támadja meg, és ezzel akár egész raklapokat vagy teljes raktárkészletet tesz eladhatatlanná a felázás, elkoszolódás vagy penészedés által. A Trotec légtisztítói és páramentesítői gondoskodnak a raktárak és logisztikai raktárak folyamatos levegőminőségéről.
A levegő páramentesítésre a Trotec-csoport különböző megoldásokat kínál - a DH-széria kondenzációs páramentesítőitől kezdve a TTR-széria adszorpciós szárító berendezésekig. Mindkettő létezik mobil és fix változatban. Önök nálunk megtalálják minden raktár számára a helyes páramentesítési technikát. Innovatív mérőeszközök és adatrögzítők teszik teljessé a rektárcsarnokok és rakodási területek páramentesítési koncepcióját.

A száraz levegő biztosítja az alacsony harmatpontot a raktárakban

A cél, hogy minden intézkedést megtegyünk a raktárakban a páramentesítéshez, hogy a harmatpontot csökkentsük és ezzel a kondenzátumképződést megakadélyozzuk, és a csomagolások ne puhuljanak fel. Minél kevesebb a levegőben a páratartalom, annál alacsonyabban található a harmatpont: 10ºC levegő 45% relatív páratartalom mellett -1,1 ºC a harmatpont.

A TAC széria mobil légtisztítói H porosztályra

A port, a penészgombákat és a baktériumokat a TAC széria ipari légtisztító készülékei sikeresen kiszűrik a levegőből. A H13 Hepa filter alkalmazásával egy nagyon terhelt raktárban is alkalmazhatók.
A TAC széria profi légtisztító készülékei széles körben alkalmazhatók a raktárakban és rakodási területeken.

Egyedülálló Vario-Shift funkció és Flowmatic szabályozás

A TAC készülékek a piacon egyedülálló mobil légtisztító készülékek, melyek olyan Vario-Shift funkcióval vannak ellátva, hogy gyorsan változtatható a ventilátor és a HEPA egység pozíciója. Ez azt jelenti, hogy a szűrőláncot a standard vagy tisztaterem felhasználásnak alapján különböző követelményeknek megfelelően alakíthatják ki.
A TAC 5000 és TAC 6500 mobilkészülékeknél szenzoralapú Flowmatic vezérlés van beépítve, amivel automatikusan tartható az előre kiválasztott levegőmennyiség, ami egy folyamatos szűrési teljesítményt garantál.

Tervezés és tesztüzem: Vegye igénybe az ipari szervízünket!

A Trotec csoport a szállítmányozási és logisztikai partnereinek nem csak készülékeket szállít, hanem megoldásokat is. Együtt megtervezzük és kifejlesztjük a raktárak és logisztikai területek klimatizálását.
Ehhez rendelkezésre bocsátjuk mobil készülékeinket és felülvizsgáljuk egy tesztüzemben az elkészült tervet. Csak ha a méréseink azt mutatták, hogy a páratartalom tökéletesen van szabályozva és a por maximálisan szűrve van, ekkor indulhat a terv végleges megvalósítása.

 

Levegőkondícionálás a hűtőtárolásban és logisztika területén

Páramentesítés és levegőkondícionálás a hűtőházakban

Páramentesítők minden teljesítményosztályban és minden követelményre

A hűtőtárolás és szállítmányozás területén a páramentesítő készülékekkel a harmatpontot lecsökkentjük, hogy ne képződjön kondenzvíz. A Trotec-csoport számtalan követelménynek megfelelő készüléket kínál Önnek. Rengeteg mobil és fixen telepített kondenzációs vagy adszorpciós páramentesítő készülék áll rendelkezésükre!

A hűtött áruk szállítmányozásában és logisztikájában kényes téma a kondenzvízképződés. A rampán, ahol az árut a kamionba rakodják, a levegő páratartalmát le kell csökkenteni, hogy a hőmérsékletváltozás ne okozzon pára és jégképződést a zsilip kapujánál. Az ilyen átmeneti területek páramentesítésére a Trotec különböző megoldásokat kínál Önnek - a DH széria zárt szárítási rendszerétől a TTR széria adszorpciós szárító készülékéig. Mindkettő megtalálható mobil és fixen telepített kivitelben is. Minden környezetre megtaláljuk Önnek a helyes megoldás - kérdezzen tőlünk!

A hűtőházak rakodási területein az ingadozó, nem egyenletes rakodási ciklusok a környezeti klímával együtt különböző légáramlatokhoz, turbulenciákhoz vezetnek a rampákon vagy a zsilipterületen, melyek teljesen kiszámíthatatlanok. Ennek a következménye: szükségtelen plussz költségek... Ezért a mi szakembereink helyszínen az adott szituációra kiszámítják, megtervezik a szükséges technikát, a szükséges gépeket és azoknak a pontos helyét. Szakembereink mobil készülékekkel tesztelik a megtervezett rendszert és ha minden mérés azt mutatja, hogy működik, csak akkor indulhat az éles üzem, így Ön megbizonyosodhat arról, hogy befektetése jó döntés.

 

Levegőkondícionálás a csomagolás és fagyasztás során

Páramentesítés és légkondícionálás a fagyasztás során

Ahol fagyasztanak, ott víz folyik. Az áruk fagyasztásánál így a levegőpáratartalma fontos szerepet játszik. A Trotec csoport a szállítmányozási és logisztikai ügyfelei számára így nagyteljesítményű ipari páramentesítő készülékeket kínál. Ha az árukat szállítás és csomagolás előtt fagyasztják, a környező levegőt alacsony harmatpontra kell szárítani, hogy a terméken vagy a csomagoláson a páralecsapódást elkerüljük. Ehhez a Trotecnél nagyteljesítményű páramentesítőket találnak: a DH széria zártrendszerű páramentesítőitől a TTR széria adszorpciós szárítókészülékéig. Az utóbbi létezik fix és mobil változatban is.

A levegő páratartalmát ellenőrizni és dokumentálni kell

Innovatív mérőműszerek, mint a multifunkcionális T260 és a legmodernebb adatrögzítő, mint a DL200 H teszik teljessé a levegőpáratartalom felügyeletét. A klímatechnológiánkkal kontroll alatt tarthatják a páratartalmat a fagyasztás és a csomagolás alatt is.

Használják ki szakembereink segítségét, számítsák ki, tervezzék meg a szükséges eszközöket!

A fagyasztás során a levegőkondícionálás a teremnagyságtól függően magas páramentesítési teljesítményt követel meg. Azért hogy ne dobjon ki feleslegesen pénzt az ablakon a helytelenül kiszámított szükségletek miatt, a Trotec szakemberei segítségét ajánlja: Szakértő munkatársaink a helyszínen felmérik a szükséges, helyzetspecifikus készülékszükségleteket, és ez alapján kínálnak Önöknek egy projektmegoldást. Ha már biztosak benne, hogy megvalósítják ezt a beruházást, akkor szakembereink mobil eszközökkel egy próbaüzem során tesztelik a tervet. Ha a próbaüzem a gyakorlatban is jól működik, a páratartalom helyes szabályozása biztosított, akkor kezdődhet a terv végleges megvalósítása.
 

Raktársátrak/Sátorcsarnokok

Raktársátrak és sátorcsarnokok páramentesítése

A sátorcsarnokokban a kondenzvízet célzottan kell megakadályozni. A páramentesítők a sátorban minden árut és csomagolást védenek. A sátorcsarnokokat és raktársátrakat gyorsan és kedvező költségekkel lehet felépíteni összehasonlítva a hagyományos raktárcsarnokokkal. Az egyedüli kihívás az épületekkel szemben - kivéve a szigetelt sátrak - a kondenzvíz illetve a páratartalom szabályozása. Fixen telepített, elvezetőcsőrendszerrel rendelkező nagyteljesítményű szárítók egyenletes száraz levegő befújással megakadályozzák a párásodási problémákat.

A sátorcsarnokok egy jó megoldást jelentenek az áruraktározási problémákra. Mindezek mellett a nagy sátorcsarnokok kedvezőbb árúak, mint egy hagyományosan felépített csarnok. Továbbá időt spórol az ember az engedélyekkel is, mivel az építésügyi hivatalnál ezt a típust egyszerűsített engedélyezési eljárással megteheti. Stabil hordozókonstrukció alumíniumból és acélból, melyek a sátor vázát képezik és PVC lap borítás kívülről. A szigetelt sátraknál még szigetelőelemek és szigetelőlapok jönnek ehhez.

Tipikus probléma a sátorcsarnokoknál: páralecsapódás csöpög a plafonról

Egy sátorcsarnokban illetve raktársátorban a kondenzvízképződés, ami a plafonról csöpög, gyakran a kinti hőmérséklettől függ. Ennek következményei a felázott kartonok, penész a raklapokon, kartonokon és a raktározott árukon! 
Ezen kívül még számolni kell a korróziós károkkal, mint a raktározott fémalkatrészeken, a villástargoncákon és a raktári polcokon a rozsda. A páralecsapódás és a magas páratartalomból eredő problémák a sátorraktárakban egész évben állandó kihívást jelentenek: Nyáron az akár 80% feletti magas páratartalom, télen a beszivárgott nedvesség miatt a fagyveszély fenyegeti a tárolt árukat. A téli raktárba egy fűtési rendszer kiépítése sem jó megoldás - és nagyon sok energiába kerül. Egy professzionális páramentesítési rendszer kiépítése ezzel szemben meggátolja a sátorcsarnokokban a páraképződést.

Egy adszoprpciós páramentesítő készülék megvédi az árut nyáron és télen is

A Trotec cég TTR szériájának adszorpciós páramentesítő készülékei hatékony és nagyon gazdaságos megoldást jelentenek a raktársátrakban: Elvezetik a nedvességet és száraz levegőt fújnak a helyébe, ezáltal megakadályozzák a páraképződést a sátor plafonján. A páramentesítő helytakarékosság miatt a sátoron kívül is felállítható egy időjárás elleni védelemmel kialakítva vagy egy külső konténerben. Ahhoz, hogy egy sátor óriási mennyiségű levegőjét páramentesítsük, a legnagyobb teljesítménykategória az elvárás: a Trotec erre a TTR-széria TTR 9500 adszorpciós páramentesítőjét ajánlja ami a Trisorp-Dual elv szerint működik. Ezek a páramentesítő berendezések óránként akár 9500 m3 levegőt páramentesítenek - ez azt jelenti, hogy a nagy sátorcsarnokokban kevés készülékkel is lehet szabályozni a levegőpáratartalmat.
A TTR-széria ezen kívül meggyőzően nagy, alacsony harmatpont hőmérsékletnél is fennálló páramentesítési kapacitással, modern Monoventic vezérlőelektronikával, prémium ventilátorral, beépített hővisszanyerővel és a működés és az energiagazdálkodás ellenőrzésére  mikroprocesszoros szöveges kijelzővel rendelkezik.

Száraz levegő bevezetése a sátor tetején

Ahhoz, hogy egy sátorcsarnok páratartalmát egyenletesen tudjuk szabályozni, ideális esetben a plafonra egy szárazlevegő bevezetésére szolgáló csőrendszert kell kiépíteni. A TTR 9500 típusú adszorpciós páramentesítő rendelkezik azzal az elvárt teljesítménnyel, hogy a száraz levegőt egy hosszabb szakaszon szállítsa és a párás levegőt pedig elszállítsa.

Számolja ki jól a kapacitást a Trotec szervízzel!

A pára elleni védelem megvalósítása egy raktársátorban vagy sátorcsarnokban a Trotec ipari szervízzel nagyon egyszerű: tanácsot adnak Önnek, melyik páramentesítő készülék, melyik mérőműszer és melyik adatrögzítő készülék a legoptimálisabb az Ön sátra számára! Keressen fel bennünket, hívja vevőszolgálatunkat!