Menü
Kosár

Sport és szabadidő

Klímaberendezések a sport és szabadidős tevékenységek területére

Mint a sport és szabadidős tevékenységek területén dolgozó vállalkozó megbízhat a Trotec cég klímatechnikájában. A páramentesítőink és klímaberendezéseink a vendégeik komfortját emelik, és védik a helyiségeiket a párától. Mindezek mellett akár bevételkiegészítési lehetőséget is jelenthetnek a továbbértékesítésből vagy a klímaeszközök bérbeadásából.

1.) Nyaralók fűtése

Nyaralóházak fűtése

Ha a nyaralók vagy kunyhók nincsenek folyamatosan használatban, egy célzott fűtés javasolt egy elektromos hőlégbefúvó segítségével, mely gyors és hatékony. Az elektromos hőlégbefúvók rövid időn belül hatékonyan felmelegítik a nyaralókat és hétvégi házakat. 


Egy üdülőfalu mottója: "Mindig készen áll!" Ez azt jelenti, hogy amint bejelentkeznek a vendégek, a szálláshelynek készen kell lennie. A felszerelések és takarítás mellett a hőmrsékletnek is rendben kell lennie. Mivel csak a jól temperált környezetben érzik magukat jól a vendégek, és elégedettek. Késő tavasszal és nyáron egy kiegészítő fűtés csak ritkán szükséges. De még szezonon kívül is jönnek vendégek. A Trotec mobil fűtőberendezései által ők is meleg fogadtatásban részesülhetnek. A Trotec széles választékkal rendelkezik a mobil fűtőberendezések terén, így minden szálláshely megtalálhatja a számára megfelelőt.

Nyáron az üdülőfalvak és a hétvégi házak általában folyamatosan foglaltak. Ez természetesen a szabadságolásoknak és az iskolai szüneteknek is köszönhető. De még a gyermektelen házaspárok is szívesebben utaznak nyáron, mediterrán éghajlati viszonyok között. Ilyenkor nemigen kerül szóba a kunyhók és nyaralók fűtése. De amint a hőmérséklet csökken, a vendégeknek fűtött szállást kell ajánlani. Szezonon kívül, különösen időszakos fűtési lehetőségekre van szükség. Egy állandó fűtési megoldás telepítése itt energiapazarlás lenne. Mivel a kis házikókat már csak szórványosan bérlik ki és az üdülőfalvak is csak kevés csoportot fogadnak. Az időszakos fűtés megoldására kiválóan alkalmasak a Trotec TDS szériájának hőlégbefúvói.

Forró levegő - hatékonyabb felhasználás

A TDS elektromos fűtőberendezéseinek előnyei nyilvánvalóak. Ellentétben a gáz vagy olajtüzelésű berendezésekkel ezek a modellek nem fogyasztanak oxigént. Ezen túlmenően nem termelnek égéstermékeket, így gyakorlatilag bárhol alkalmazhatók. A beépített hőmérsékletszabályozás biztosítja, a meleglevegő fokozatmentes beállítását a kívánt hőmérsékletre. A TDS sorozat legtöbb hőlégbefúvója csak ventilátorüzemmódban is működtethető, azaz fűtési funkció nélkül.

A legjobb választás

Aki egy egész üdülőfalut vagy több nyaralót is üzemeltet, egy átgondolt, mobil fűtési rendszert kell beszereznie a hidegebb hónapokra. Az objektumok nagyságától és számától függően, egy saját kiegészítő fűtési kapacitással is rendelkezhet, melynek nagy előnye van. Így az üzemeltető bármikor készen áll  a vendég kérésére. A kisebb kunyhók és helyiségek fűtésére a TDS 10 készüléket ajánljuk, amit probléma nélkül, könnyen elhelyezhet a falakon vagy a mennyezeten. A TDS 10 fűtőberendezéstől a TDS 120 R készülékig, ami a maga 30 kW teljesítményével a legerősebb hőlégbefúvó ebben a szériában, a Trotec hét különböző teljesítményű készüléket kínál. Mindegyik modell kompakt készülék, néhány közülük egymásra rakható - a helytakarékos tároláshoz a nyári hónapokra.

A fűtőkészülékek előnyei: 
- hőmérsékletszabályozás akár 3 fokozatig
- beépített termosztát az állandó meleglevegő áramláshoz
- túlmelegedés elleni védelem
- részben falra vagy mennyezetre szerelhetők

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szüksége van Önnek is egy időszakos fűtési megoldásra nyaralójában, kérem keressen bennünket vevőszolgálatunk elérhetőségein!

2.) Sportcsarnokok fűtése

Sportcsarnokok fűtése


A mobil fűtőberendezések rövid idő alatt felfűtik a tornacsarnokokat - sportos hőmérsékletek gombnyomásra.

A modern sportcsarnokok rendszerint jólműködő fűtési rendszerrel lettek kialakítva. A szellőztetőberendezések és a plafonba épített hősugárzók a legfontosabb felszerelések, amivel egy sprotcsarnoknak vagy rendezvényteremnek rendelkeznie kell. De ha csak a csarnok egy részét kellene egy kisebb rendezvény miatt felfűteni, akkor elég gazdaságtalan, hogy az egész helyiséget felfűtsék. Ilyen esetekben megéri, ha egy mobil fűtőkészülék van a tarsolyban, ami célzottan csak azt a területet melegíti fel, amit ténylegesen használnak. A Trotec TEH szériájának elektromos fűtőkészülékei gombnyomásra meleget visznek oda, ahol éppen szükség van rá. Pont a téli hónapokban nagyon hosszú ideig tart, amíg az egész sportcsarnok vagy rendezvényterem felmelegszik. A fűtőberendezéseknek a használat előtt elég hosszű időre van szükségük, hogy a meleg szétáradjon az egész teremben.  Ha egy tenisz vagy tornacsarnok egész nap tele van, megéri felfűteni. De mi történik akkor,ha a csarnoknak csak egy kis részére van szükség? Például egy csarnokban egy nap csak egy jógatanfolyam van elenyésző számú résztvevővel?  Vagy egy városi sportcsarnokban csak egy kis csoport lesz?
Ezekben az esetekben a teljes komplexum felfűtése nagyon gazdaságtalan: Egyik oldalról a fűtött meleg nagy részére nincs szükség, másik oldalról pedig plussz személyzetre van szükség, hogy korábban már felfűtsék a termet, amire használni kezdik.

Célzott meleg

Akinek egy kiegészítő fűtés van a tarsolyában, az nagyon jó felszereltséggel rendelkezik. Ezzel csak néhány perccel a kezdés előtt is elegendő fűteni kezdeni. Gombnyomásra szinte azonnal a szükséges hőmérséklet lesz a lefedett területen. A Trotec TEH szériájának elektromos fűtőberendezései ilyen esetekben megbízható melegkészítők. A használatukhoz nincs szükség levegő be-illetve kivezetésre, mivel a TEH széria modelljei nem használnak oxigént. Éppen ezért kiválóan alkalmasak belső termek fűtésére. A robusztus és ugyanakkor kifinomult kialakítás biztosítja a fókuszált meleg levegőt és a nagy kapacitású kifúvási teljesítményt, hogy a pont oda érkezzen, ahol szükség van rá.

Mindig a legalkalmasabb modell

A TEH elektromos fűtőberendezések legkisebb modelje, a TEH 20 T is egy tisztességes teljesítménnyel rendelkezik. A kompakt fűtőnek 2,5 kW teljesítménye van. Meggyőző a fokozatmentesen állítható hőmérsékletszabályozása.
Még többre van szüksége? Akkor a TEH 100 profi elektromos fűtőberendezést ajánljuk Önnek! Ez a készülék akár 1140 m3/órás ventilátorteljesítménnyel és 18 kW fűtési teljesítménnyel rendelkezik, akár nagyobb tornatermeket is rövid időn belül felfűt.

Minden TEH elektromos fűtőkészülék 100 % Trotec minőséget garantál - fejlesztés, design és gyártás szempontjából.
A fűtőberendezések előnyei:
- rövid időn belül használatba vehetők
- egyszerű és rugalmas kezelés
- különösen strapabírók
- fókuszált,turbulenciamentes meleg levegőáramlás
- helytakarékos tárolás és egymásrarakhatóság
- biztos szállítás
- teljesen karbantartásbarát kivitel

Hogy melyik fűtőkészülékre van szükség az Önök sportcsarnokában? Kérdéseikre szívesen segítünk megtalálni a választ! Forduljon hozzánk bizalommal, és szakértőink segítik kiszámolni a szükséges kapacitást és ennek megfelelően megtalálni az optimális készüléket!

3.) Kemping üzemeltetők

Páramentesítés a kempingekben

Vonzó megoldások és jövedelemszerzési lehetőségek

A kempingek számára akár tulajdonosa vagy akár bérlője, vonzó termékeket kínálunk Önnek és vendégeinek. Biztosítsa a minőséget a kempingben, és ezzel költséget takaríthat meg. Különösen főszezonban a vizes helyiségek nagyon nagy használatnak vannak kitéve: a tusoló és mosdó helyiségeket olyan gyakran használják, hogy nincs esélyük a száradásra. Ennek a lehetséges következménye: gombaképződés, a festés és a csempe károsodása.
És ez nem csak magas költségekkel járó állagmegóvási munkálatokhoz vezethet, hanem akár a vendégek elégedetlenségéhez is.
A megoldás: Mobil páramentesítők professzionális használatra. Az ipari párátlanítóink nagyteljesítményű, robosztus és kedvező áru készülékek. Automatikusan ki és bekapcsolnak, és nem férnek hozzá jogosulatlan személyek. De még az elő vagy utószezonban is szeretné magát jól érezni a vendég! Épp ezért a mosdókban kellemes klímának kell uralkodni, mert semmi sem rosszabb, mint egy hideg, nyirkos zuhanyzó. Kényeztesse télen táborozó vendégeit a mi hordozható fűtőkészülékeinkkel.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

4.) Lakókocsi és lakóautó kereskedők

Lakóautók páramentesítése

Extra szolgáltatás az ügyfeleknek, extra nyereség Önnek!
 

Milyen lenne, ha Ön a vevőinek a jövőben kiegészítő termékeket is kínálhatna a lakókocsikhoz, illetve lakóautókhoz? Az ügyfelek biztosan örülnének ennek a lehetőségne, Ön pedig még profitálhatna is belőle!

Megoldásokat javasolni, mielőtt a problémák felmerülnek!

Az első számú fő probléma lakókocsik és lakóautók használata során az elhasznált, nedves levegő, ami a főzésből, az alvásból és a tusolásból ered. Ennek a lehetséges következménye: kellemetlen szagok, penészképződés, a kocsi belsejének károsodásai és allergia.

Páramentesítőink gondoskodnak a lakóautók és elősátrak szárazságáról és a száraz és tisztított levegőjéről - és mindezt kedvező áron. A páramentesítők mellett számos olyan termék is áll a rendelkezésükre,ami hasznos lehet a lakóautók és lakókocsik használata során.

A termékek a következők:
- Mobil párátlanítók lakókocsikba, lakóautókba és elősátrakba
- fűtőkészülékek a hideg időre
- keréknyomásmérő készülékek
- feszültségmérők az elektromos berendezésekhez
- eszközök a klímaellenőrzéshez (hőmérséklet, páratartalom)
- gázdetektorok a gázszivárgások felkutatásához

5.) Műjégpályák páramentesítése
 

Műjégpályák páramentesítése

Páramentesítés: Egyértelmű győzelem a balesetek és az épületkárok ellen

Minden jégcsarnokban a levegő és a jégfelület hőmérsékletkülönbsége miatt szükségszerűen kondenzvíz képződik - különösen, ha a hűtőrendszerbe nedves külső levegő áramlik be. A megoldás a jégre csöpögő víz és az épületkárok ellen a páramentesítés. Ezzel megakadályozható a kondenzvíz képződés!

Elméletben egy zárt jégcsarnok vagy curlingpálya egy nagy hűtőszekrény - ahol a következő tipikus problémával szembesülünk: kondenzvíz csöpög a plafonról, ami egyenetlenséget, durva kiállásokat vagy tócsákat okozhat a jégfelületen, ami balesetveszélyt jelenthet a jégkorcsolyázóknak, curling játékosoknak és jégkorong játékosoknak. Ezenkívül a ködképződés is egy veszélyforrás.
Összességében egy jégcsarnokban, amit nem páramentesítenek profi módon, egy kellemetlen, nedves klíma uralkodik - egyáltalán nem jó feltételek, hogy élvezzük a jégkorcsolyát, és nagyon rossz körülmények a korcsolyának. Ehhez tartozik még, hogy a lecsapódott víz miatt penész képződik a falakon, illetve rozsdásodás kezdődik a csöveken és a fémrészeken: először az állandó nedvesség miatt lepereg a festék és a lakk, utána kezdődik a rozsdásodás. Az ennek a következményeként fellépő költségek gyorsan átláthatatlanná válnak az üzemeltetők számára. A magas páratartalmat megelőzésképpen csökkenteni kell, hogy a jégfelület biztonságos legyen és a jégcsarnok gazdaságosan működtethető legyen.

Mobil készülék vagy fixen telepített berendezés: TTR páramentesítők a jégcsarnokokba

Az adszorpciós technológiával működő párátlanítók egyértelműen győznek a páratartalom ellen a jégcsarnokokban: A Trotec TTR szériájának párátlanítói - a kondenzációs szárítókkal ellentétben - akár nagyon alacsony hőmérséklet esetén is hatékonyan párátlanítanak. A jégcsarnok nagyságától függően különböző teljesítményosztályokban állnak rendelkezésre: a mobil adszorpciós páramentesítőktől a nagyteljesítményű fixen telepített adszorpciós párátlanító készülékekig. A TTR széria a következő tulajdonságaival nyűgöz le mindenkit: nagyon magas párátlanítási teljesítmény alacsony harmatpont esetén is, innovatív monoventic vezérlés, prémium minőségű ventilátor, integrált hővisszanyerés illetve mikroprocesszorvezérlés magyarázat kijelzéssel a működés feügyeletéről és az energiagazdálkodásról. 
Így marad a jégfelület egyenletesen sima és az épület száraz.

Nagy létesítményekbe: TTR 9500, akár 9500 m3 levegő páramentesítésére képes óránként

Ahhoz, hogy egy nagy jégcsarnokban lévő levegőt párátlanítsuk, a legnagyobb teljesítményosztály jöhet szóba: A TTR 9500 adszorpciós szárítója Trisorp-Dual működési elvvel. Ez a párátlanító akár 9500 m3 levegőt képes párátlanítani óránként, ami azt jelenti, hogy a nagyobb méretű jégcsarnokokban is megakadályozható a kondenzvíz képződés kevés eszközzel is.

Levegőpáramentesítés a jégcsarnok plafonján lévő csőrendszeren keresztül

Ahhoz, hogy egy nagy jégcsarnokban a levegőpáratartalmát megbízhatóan csökkentsük, egy csőrendszert építenek a plafonba a szárazlevegő bevezetéséhez. A TTR 9500 típusú párátlanítók elég nagy teljesítményűek ahhoz, hogy a száraz levegőt hosszú szakaszokon szállítsák és a párás levegőt elszállítsák. A készülékekhez és a levegőelvezető csövekhez a Trotec a mérési technikát és az adatrögzítőket is biztosítja.

Kicsi vagy nagy jégfelület? Melyik páramentesítő? Engedje, hogy segítsünk a választásban! Amennyiben jégcsarnok páramentesítésére keresi a megoldást, vegye fel a kapcsolatot vevőszolgálatunkkal, segítünk a kapacitások kiszámításában!

 

6.) Búváriskolák

Búváriskolák páramentesítése

Gyakorlati megoldások búváriskolák számára - azért, hogy a földön száraz maradjon

Világos, hogy Ön és a búvártanulói szeretik a hideg nedvességet. De biztosan nem a búvárruhában és a búváriskola termeiben. Amikor a búvártanulók kibújnak a neoprén ruháikból, nem csak pocsolyákat hagynak maguk után a padlón. Az egész terem gyűjti a nedvességet. A páratartalom, ami az Önök búváriskolájában a falakon penészképződéshez, kellemetlen szagokhoz vagy akár málló festékhez is vezethet. Továbbá ebben a nedves helyiségben a száraz búvárruhák is lassabban száradnak. Ilyen körülmények között több ruhát kell beszerezniük.

A megoldás: Páramentesítő készülékek az öltözőkben és a száraz termekben, hogy az öltözeteket szárazon tarthassák és a termeket a párás levegő okozta problémáktól megvédjék.

A búváriskolák speciális igénye

Mi olyan páramentesítőket ajánlunk Önöknek, amik egy búváriskola speciális igényeit kielégítik. Hívja vevőszolgálatunkat!