Menü
Kosár

Nyerskarosszéria raktárak páramentesítése

Korrózió elleni védelem a nyerskarosszéria raktárakban

Korrózió elleni védelem a karosszéria raktárakban - páramentesítés


Páramentesítés: a száraz levegő védi a fém részeket
2012-ben Európában az átlagos levegőpáratartalom 73% volt - az időjárás alapján. Az autógyártásban a fémből készült autóalkatrészek tárolásához mindenképpen szárazabb levegőre van szükség, a maximális levegőpáratartartalom 40-50% lehet, csak így lehet elkerülni a rozsdaképződést.
Ezt megbízhatóan az ipari páramentesítő készülékeinkkel 
tudja megvalósítani.

A páratartalom szabályozása a korrózióvédelem szempontjából az egyik fő feladat az autóiparban. A gyártási folyamat klimatizálása mellett a gyártási lánc minden fázisában, az összes raktárhelyiségben a levegőpáratartalma nagyon fontos szerepet játszik. 
A karosszéria vagy alkatrész raktárak páramentesítésére különösen alkalmasak a TTR- széria nagyteljesítményű berendezései.
Ezek az adszorpciós páramentesítők több mobil és fixen telepített kivitelben is léteznek - hogy melyik megfelelő az Önök karosszéria raktárának számára, szakembereink segítenek megtalálni!

Páramentesítés és kiegészítő fűtés a raktárakban

Amennyiben a hideg időszakban a karosszéria raktárban kiegészítő fűtésre van szükség, a Trotec mobil fűtőberendezéseket kínál az Önök számára. De mivel a meleg levegő több párát tartalmaz, csak akkor ajánljuk Önöknek a kiegészítő fűtést, ha előtte a levegőpáratartalmat csökkentették.
A teremhőmérséklet és a levegő páratartalom érzékeny kapcsolatban állnak egymással, amit pontosan mérni és szabályozni kell, hogy megbízható korrózióvédelmet érhessünk el a raktárban.
Ezzel kapcsolatosan számos mérőberendezést találnak a termékeink között, például T210 és T260. Az utóbbi lézerpyrométerként és harmatpont riasztó berendezésként is használható.
Mindehhez a Németországban gyártott DL200H vagy DL200X MultiMeasure professzionális széria adatrögzítő készülékei kínálnak sokoldalú lehetőségeket a hosszútávú mérési eredmények rögzítéséhez.

Koncepció és tesztüzem: Éljen az ipari szolgáltatásainkkal

A Trotec csoport az ipari partnereinek nem csak készülékeket szállít, hanem megoldásokat is. Mi megtervezzük a raktáraik légkondícionálását, a próbaüzemek alatt mobil készülékeinkkel felülvizsgáljuk.
Csak ideiglenes vagy állandó? Csak ha a méréseink azt mutatták, hogy a páratartalom és a raktárhőmérséklet tökéletesen van szabályozva, ekkor indulhat a végleges megvalósítás az Önök raktárában a korrózióvédelem ellen.