Menü
Kosár

Vasútépítés

Vasútépítés

Jó utat a vasúti ágazatban


Fűtő- és hűtőberendezések védik a berendezéseket a jégtől és a hőségtől

A Trotec cég a vasúti ágazat számára is kínál ágazatspecifikus megoldásokat: Így 2014-ben speciálisan a vasúti sínépítéshez fejlesztettünk ki egy széria innovatív sátrat "R", mint Rail megjelöléssel.
Ide tartoznak még a Trotec nagy fűtőkészülékei, amiket a vonatok jégtelenítésénél és karbantartásánál alkalmaznak.
A mérési megoldásaink is kínálnak lehetőségeket a felügyeleti feladatok támogatásában a vasútépítésben.

A forgóvázak jégmentesítésére szolgáló fűtőberendezéseknek valóban nagyon hatékonynak kell lenniük, hogy az állásidő a lehető legrövidebb ideig tartson. Erre  feladatra kiválóan alkalmasak a TEH-széria nagyteljesítményű fűtőaggregátjai, mint például a TEH 200, TEH 300 vagy a TEH 400. Ezen készülékek magas hatásfokának köszönhetően az összpontosított forró levegő akár 100 m hosszú csöveken keresztül is szállítható, hogy a jégtömböket felolvassza. Ha nagyobb kapacitás az elvárt, akkor az ID-széria olajfűtő berendezései a megfelelőek. Ezek akár mínusz fokokban is, -20 °C-ig képesek biztosítani azt a fűtési teljesítményt, ami szükséges.
A ventilátorokra nézve pedig egy széleskörű választék áll rendelkezésre, amiből a légkeringetést biztosíthatják.

Másjellegű karbantartási munkákra is megtalálja minden vasúttársaság a megfelelő technikát a Trotecnél: A vagonok szendvicslemezeinek szárításához a MultiQube széria rétegszárító készülékei a megfelelő választás.
Továbbá nyáron sok kapcsolóházat látnak el a PortaTemp-széria mobil klímaberendezéseivel, így elkerülhetők a nagy hőség miatti áramkimaradások.

Innovatív vasútépítő sátor direkt a sínekre rögzítve

A hagyományos pályépítési sátrak szerelési megoldásai általában bonyolultak és időigényesek, mint a tartósor a sínek alatt vagy hasonlók. A Trotec ezért hozta létre a KE-R széria hegesztett hőálló tetővel rendelkező pályaépítő sátrait, amelyek direkt kapcsolódnak a sínekre.

Mérőműszerek a vasúti ágazatban

A mérési technológia területén is kínál megoldásokat
 a Trotec csoport a vasúti ágazat tipikus feladataira, mint az SR20  vezetékdetektor, mellyel megvizsgálhatják a felszíni és felszín alatti közműveket a vasútvonal mellett, vagy az LD20PC FFT magasvezető korrelátor, a vízvezetékek elemzésére. Ezen túlmenően a kombinált LD6000 detektor, amelynek kidolgozására azért került sor, hogy a szivárgás kimutatásával a csapágy és a kerékcsapágyak károsodását lehessen kimutatni.
Ezen felül a IC080LV típusú hőkamerákkal  az elektromos alkatrészeket és vezetékeket is ellenőrizni lehet.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, illetve további információkra van szüksége, kérem forduljon hozzánk bizalommal, hívja vevőszolgálatunkat az elérhetőségeink egyikén!