Egy új nyílászáró cserélés következtében, sokan szembesülnek azzal, hogy a megfelelő szigetelés hiánya miatt, a lakásuk falain elkezdenek penészfoltok megjelenni. A páramentesítés házilag, különböző praktikák segítségével megvalósítható, viszont hosszú távon egyáltalán nem bizonyul hatékony megoldásnak, azok körében akik önerőből próbálják felvenni a harcot, a magas páratartalom következtében kialakult penész gombákka.

Azok körében akik kipróbáltak minden lehetőséget annak érdekében, hogy a páramentesítés házilag hatékonyan működjön, viszont mégsem jártak sikerrel, hiszen a sólámpa, vagy az üzemi só magába szívja a nedvességet, viszont egy idő után újra leadja azt pára formájában, ráadásul a nedvességgel együtt a só is lassan elkezd párologni belőlük ezzel maró hatást kifejtve a bútorokra, valamint a berendezési tárgyakra. A legjobb és leghatékonyabb megoldásnak a páramentesítő készülék megvásárlása bizonyul.

Azok számára akik már évek óta küzdenek a bepenészedett falakkal és az ennek következtében kialakult dohos szaggal, a hatékony páramentesítés házilag csak ezekkel a levegő nedvességtartalmát csökkentő készülékekkel valósítható meg. Elég naponta néhány órán át bekapcsolva tartani a különböző típusú és méretű páramentesítő gépeket és három napon belül érezhetővé válik az eredmény. Mindenek előtt azonban, a már megjelent telepeket speciális módszerrel és készítményekkel muszáj eltávolítani, még nedves állapotban, fokozott szellőztetés mellett. Mindez után kezdetét veheti a rendszeres páramentesítés.