Menü
Kosár

H14 HEPA-szűrők és légtisztítók a koronavírus ellen is

H14 -es HEPA-szűrők, légtisztítók a vírusok kiszűrésére

H14 szűrőrendszer a vírusok elleni hatékony védekezés érdekében

A német gyártmányú Trotec TAC-széria ipari légtisztítói a magas hatékonyságú szűrőbetéteiknek köszönhetően a koronavírust is ki tudják szűrni a levegőből

A megfertőződés rizikójának hatékony csökkentése érdekében a COVID-19, vagy más vírusok esetében is nagyon fontos a levegőben lévő vírus-arány minimum szintre való csökkentése, lehetőség szerint akár lenullázása is. Különösen munkahelyeken, egészségügyi intézményekben, nagy létszámú területeken nélkülözhetetlen a megfertőződés esélyének a minimalizálása. Fontos, hogy amennyire csak tudjuk, megakadályozzuk a terjedést és így a fertőzési láncok, láncolatok ne jöhessenek létre.

Épp ezért mostantól kínálatunkban rendelkezésre állnak a H14-es filterosztály speciális, magas hatékonyságú szűrőbetétjei a Trotec TAC modellsorozatának professzionális ipari légtisztítóihoz.

H14-es filterosztály koronavírus ellen is

Az ISO 4 és ISO 3 kategóriák tisztatér osztályait biztosító szűrők 99,995%-os leválasztási fokozattal rendelkeznek 0,1-0,2 µm-es (10 - 20 nanométer) részecskeméret mellett.
Hatékony kiszűrési fokozatának következtében a H14-es szűrőosztály magas hatékonyságú szűrőbetétei használatosak tiszta levegő előállítására műtőkben, vagy különösen érzékeny körülményeket kívánó számítógépes chip-ek gyártóhelyiségeiben is.

A vírustörzsek, mint a rettegett SARS-CoV, MERS-CoV, vagy a most felbukkanó új koronavírus SARS-CoV-2 hasonló méretekkel rendelkeznek. Az aktuális kutatások a koronavírus egyenkénti részecskeméretét 0,12 - 0,16 mikrométer között határozzák meg (12 - 16 nanométer). Jóllehet a vírus rendszerint köhögés vagy tüsszentés alkalmával mint úgynevezett 'aeroszol' kerül kibocsátásra, ami szilárd és folyékony halmazállapotú lebegő részecskék elegyéből áll. Ezt az aeroszolt tehát gázok és vízpára is alkotják. Ebből következően az előbb említettnél általában jóval nagyobb formában kering a vírus a levegőben.

Hatékony szűrés 0,005%-os áteresztéssel

A 99,995%-os leválasztási fokozat azt jelenti, hogy 100.000 áteresztett lebegő anyag közül egy H14-es szűrő 99.995 részecskét köt meg a szűrőbetétben és mindössze 5 részecske képes átjutni a szűrőn. Így a H14-es szűrők részecskeleválasztása tízszerese a H13-HEPA-szűrőkének.

A különleges HEPA-kiképzés óriási szűrőhatékonyságot tesz lehetővé

A filterek alapvetően néhány mikrométer átmérőjű megszámlálhatatlanul sok üvegszál-szövedékéből állnak. Mivel a szálak ezen felül teljesen önkényesen és kaotikusan egy faszerűen szerteágazó egyenletes szubmikron méretű rendszerbe rendeződnek, a szűrőteljesítmény elképesztően magas. A lehető legnagyobb filterterület megtartása érdekében a szűrőszövedéket végül hullámos vagy recés formájú struktúrába építjük be. Az ultrafinom struktúrák gyors eltömődésének megakadályozására pedig egy előszűrőt alkalmazunk.

A legmagasabb minőségi követelmények teszik lehetővé a vírusok kiszűrését a Trotec H14 HEPA-szűrőinél

Magas hatékonyságú szűrőbetéteinket úgy méreteztük, hogy a TAC-sorozat minden ipari légtisztítójánál egyszerűen a H13 szűrő helyére, a készülék filterrekeszébe behelyezhetők legyenek. 
Minden H14-filter megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek, melyek a különleges felhasználási feltételek miatt kötelező érvényűek:H14 szűrörendszerrel ellátott TAC5000 porelszívó működés közben

  • Minden filter bevizsgált és saját szériaszámot kap.

  • A vizsgálatot igazoló jegyzőkönyv tanúsítványként 2 példányos kivitelben megtalálható minden filterdobozban.

  • A vásárló a tanúsítvány eredeti példányát elrakhatja, a másodpéldányt a készülék mellé helyezheti. 

  • A szűrők EN 1822 és DIN EN 60335-2-69 szerint bevizsgáltak és tanúsítottak.

Megelőzés hatékony levegő-tisztítás segítségével

Koronavírus kutatások

A kutatások jelenlegi állása alapján elmondhatjuk, hogy a SARS-CoV-2 vírus elsődlegesen a légutakon keresztül, - cseppfertőzéssel - vagy testi kapcsolódás révén terjed, amiért az egészségügyi hatóságok egybehangzóan a megfelelő távolság betartását javasolják.  Az aktuális kutatások nagyon intenzíven foglalkoznak azzal a kérdéssel is, hogy pontosan hogyan terjed az új 2019-nCoV koronavírus és, hogy a levegő belégzésével történő közvetlen átadás lehetséges-e.

Átadható-e a SARS-CoV-2 vírus közvetlenül, csak a levegőn keresztül?

A neves szakmai magazin, a "New England Journal of Medicine" (NEJM) aktuális tanulmánya szerint a szerzők a cikket zárva arra a nyugtalanító következtetésre jutnak, hogy a Sars-CoV-2 vírus átadása valószínűleg aeroszolon keresztül, tehát lebegő részecskék formájában is lehetséges.

A tudósok azt mutatták ki, hogy a vírus a levegőben lebegő részecske formájában 3 óra eltelte után is életben tud maradni. Paul Hunter, a brit Kelet-Angliai Egyetem szakértője úgy fogalmazott, hogy "jelenlegi tudásunk szerint a vírus levegőn keresztül történő átadása nem zárható ki teljesen".
Az USA neves immunológusa, Anthony Fauci is azt nyilatkozta nemrégiben az amerikai NBC csatornán, hogy: "Azt az feltételezést, hogy a vírus képes arra, hogy egy bizonyos távolságot megtegyen a levegőben, nem söpörhetjük teljesen félre." Itt meg kell jegyezni, hogy a csekély páratartalom vagy a helyiség alacsony hőmérséklete a vírusok levegőben való túlélésének idejét tovább növelhetik.

COVID 19

COVID 19 szerkezete

A SARS-CoV-2 koronavírus szerkezeti modellje, biológiai morfológiája. A vírus felszínén elhelyezkedő S-fehérjék láthatók koronaként elektronmikroszkópos felvételen. (forrás: wikipédia)


SARS-CoV-2 humán koronavírus pásztázó elektronmikroszkópos képe (forrás: wikipédia)


A 3D modell keresztmetszete, amely a vírus belső alkotóelemeit mutatja be. A négy felszíni fehérjéje E, S, M és HE jellel jelölve. Az S jelű glikoprotein okozza a koronaszerű megjelenést, amelyről a vírust elnevezték. (forrás: wikipédia)

TAC-széria professzionális ipari légtisztítói, porelszívói magas hatékonyságú szűrőbetéteiknek köszönhetően lehetővé teszik a koronavírus hatékony kiszűrését

A fentieket figyelembe véve tehát elmondhatjuk, hogy a Trotec TAC sorozatú légtisztítói az új, nagy hatékonyságú H 14-es Hepa szűrőkkel felszerelve képesek kiszűrni a koronavírust a levegőből. Ennek következtében a TAC légtisztítók használatával csökkenthetjük a megfertőzés esélyét kórházakban, rendelőkben, várótermekben és minden olyan helyiségben, ahol előfordulhat a koronavírus jelenléte és ahol emberek tartózkodnak.

Kérjük tekintse meg és rendelje meg a koronavírus kiszűrésére alkalmas légtisztítókat és szűrőbetéteket is az alábbi linken: Professzionális, német gyártmányú légtisztítók H14-es Hepa szűrőkkel