Dohányfüst elszívó berendezés működése

Küzdelem a dohányfüst ellen Ön dohányos, vagy otthonában valaki dohányzik? Tenni szeretne valamit a dohányfüst ellen? Nem óhajtja tovább szívni mások dohányfüstjét? Akkor javasoljuk, használjon légtisztító készüléket!

Önnek nagy valószínűséggel felesleges lenne elmagyarázni, hogy mennyire rettenetes is tud lenni a dohányfüst szaga. A dohányfüst nem csak az otthon, vagy az iroda rossz illatát, bűzét okozza, hanem szó szerint szennyezi és egyben mérgezi is a levegőt. Továbbá mások füstjének belégzése, vagyis a passzív dohányzás is különösen káros és veszélyes is az emberek egészségére.

Legjobb megoldás dohányfüst ellen

Kétségtelen, hogy a dohányfüst ellen a legjobb megoldás, ha valaki abbahagyja a dohányzást. De a dohányzással való felhagyás általában leginkább az adott személytől függő döntés és nem mindenki szándékozik abbahagyni. A sorban következő második legjobb dohányfüst semlegesítő megoldás egy korszerű légtisztító készülék vásárlása és rendszeres használata. A légtisztító készülékek működésük során megtisztítják a zárt tér (szoba, iroda, autó, stb.) levegőjét. A levegőtisztító típusától függően a dohányfüst elszívó hatást különböző fajta szűrők végzik el. A levegő egyszerűen áthalad a légtisztítón és a szennyezőanyagok fennakadnak a szűrőkön. A légtisztítók továbbá abból a szempontból is hasznosak, hogy eltüntetik vagy lecsökkentik a levegőben lévő további káros szennyezőanyagok mennyiségét. A levegőtisztítón keresztülhaladt levegő belégzése sokkal egészségesebb mindenki számára.

A dohányfüst összetétele

A dohányfüst eltérő mennyiségben tartalmaz kátrányt, víz párárt, széndioxidot, nikotint és még több, mint 400 fajta egyéb vegyi anyagot, melyek közül számos erősen mérgező hatású. A kátrány felhalmozódik a szőnyegekben, falvédőkön, bútorokon, ruhákon, falakon, valamint a lakás egyéb felületein és még jóval az aktív dohányzás befejezése után is bocsájt ki magából kátrány párát és kellemetlen szagokat.

A kátrányt csapdába tudjuk ejteni a speciális és nagy tömegű aktív szén szűrővel, amely hasonló a cigarettában lévő aktív szén szűrőhöz. Az aktív szén magába szívja a levegőben levő vegyi anyagokat, gázokat és a kellemetlen szagokat. Képes elnyelni a saját súlya 60%-ának megfelelő tömegű levegőben úszó vegyi anyagot. Ezek a szén csapdák működésük során folyamatosan távolítják el a gázokat és a szagokat.

Légtisztítóval a dohányfüst ellen

A hagyományos légtisztítók nem elegendőek ahhoz, hogy felvegyék a küzdelmet a levegőben lévő dohányfüst ellen. Ezek a készülékek ugyanis nem tudnak megbirkózni azokkal a mérgező és szennyező anyagokkal, amiket a dohányfüst tartalmaz. Ez azért még nem azt jelenti, hogy a hagyományos levegőtisztítók teljesen értéktelenek. Használatuk során még a dohányfüst esetén is a levegőt sokkal tisztábbnak és sokkal belélegezhetőnek érezzük.

Egyes légtisztító készülékek sokkal hatékonyabbak a dohányfüst ellen. Továbbá egyes gyártók kifejezetten a dohányfüst levegőből való eltüntetésének elősegítésére fejlesztettek ki készülékeket. Ezek a gyártók jelentős mennyiségű időt és pénzt fordítottak azokra a kutatásokra, melyek eredményeként meg tudták állapítani, hogy milyen módszerekkel lehet eltüntetni a levegőből a dohányfüstöt.

Ezen légtisztítók legtöbbje egy kiegészítő szűrővel van felszerelve. Ez a szűrő azt a célt szolgálja, hogy eltávolítsa a veszélyes anyagokat a dohányfüstből. Az általunk forgalmazott Blueair professzionális levegőtisztítók mindegyike rendelhető úgynevezett SmokeStop Szűrőbetétekkel is, melyek a versenytársak készülékeihez képest óriási mennyiségű aktív szén töltetet tartalmaznak. Az ionizátor, a három rétegű hepa szűrő és a nagy mennyiségű aktív szén kiválóan alkalmasak a cigarettafüst megszűrésére és semlegesítésére.

Összegzésül elmondható, hogy a legjobb megoldás a dohányfüst ellen, valamint a káros és kellemetlen szagoktól való megszabadulásra, ha felhagyunk a dohányzással. Azonban ha erre nincs lehetőség, akkor a megoldást egy légtisztító készülék rendszeres használata jelentheti.

A legkorszerűbb levegőtisztítók már olyan kialakításúak, hogy hatékonyan fel tudják venni a versenyt a dohányfüst ellen. Még abban az esetben is, ha a dohányfüst nem távolítható el teljes mértékben a légtisztító hatás következtében drámai mértékű javulásokat fog tapasztalni otthona, irodája levegőjének minőségében.

Kérjük görgessen egy kicsit lejjebb és válogasson a svéd Blueair levegőtisztítók közül. Biztosan megtalálja az Önnek megfelelő készüléket! Vevői vélemény

Tisztelt Megyesi Péter!

2011. decemberében vásároltam Önöktől egy légtisztító készüléket. Elsősorban dohányfüst semlegesítése miatt esett a választásom a készülék megvásárlására, férjem erős dohányos. A készülék sokat segít a levegő tisztításában, és a füstszag elnyelésében. Észrevehetően tisztább a levegő, mindenkinek csak ajánlani tudom. A szállítás nagyon pontos, gyors volt, a vásárlás szintén, korrekt és gyors. A jövőben tervezem még egy készülék vásárlását is.

Köszönöm, üdvözlettel: Mária