Menü
Kosár

Tévedések-Új Infók TTK 52,95 E párátlanítókhoz

Figyelem: Az alábbi leírás már elavult! 2018. november óta az itt és a levelekben közétett információkhoz képest újabb és frissebb információkkal rendelkezünk a páramentesítők mikrobiológiáját, a helyes páratartalmat és használatot illetően. Az új információkat az alábbi email címen igényelheti: tamas@lupovita.hu

Tévesen javasoltuk a páratartalmat és a szabályzást, ami penészedéshez vezethetnek
+ Új, hasznos egészségügyi infók

Kérjük, hagyja figyelmen kívül összes korábbi levelünk tartalmát! Nagyon jót szerettünk volna az ügyfeleinknek, de elhamarkodottan írtunk, ezért elnézést kérünk. (1) Túl magasra javasoltuk a páratartalmat, melyet lentebb helyesbítünk. (2) Valamint tévedtünk, amikor azt írtuk, hogy hasznosabb a kézi ki-be kapcsolgatás. (Természetesen olcsóbb, ha kézzel ki-be kapcsolgatjuk a készüléket, és így az nem működik rendszeresen, de egyes helyeken így körülményes megfelelő páratartalmat fenntartani.) A felhasználó adott igényeitől függ, hogy mikor melyik szabályzási mód a célravezetőbb: A kézi, vagy az automata. Penészedésre hajlamos helyiségekben érdemes óvatosan bánni a megfelelő páratartalom tartós és rendszeres átlépésével.

(3) Lentebb írunk egy új egészségügyi szempontról is, hogy miért érdemes a páramentesítés előtt szakszerűen eltávolítani a penészt.

1. Korábban javasolt páratartalom korrigálása
Egyedi és sok esetben változó, hogy mi a megfelelő érték. Európai források 40 - 60 % között szokták megjelölni az ajánlott páratartalom két szélsőértékét. Azonban ezen határok között figyelembe kell venni az épület adottságait, az időjárási körülményeket és a lakók egyedi igényeit, (csecsemő, gyerek, felnőtt) és esetleges szükségletét, vagy érzékenységét a különböző páraszintekre.

2. A páramentesítő szabályzása (korábbi javaslat korrigálása)

A felhasználó egyéni körülményeitől és igényeitől függ, hogy mikor, melyik szabályzási mód a hasznosabb számára: a kézi ki-be kapcsolás, vagy az automata használata, ami nem engedi hosszabb ideig a kívánt érték fölé emelkedni a páratartalmat.

Páramérőt az alábbi linken vásárolhat: Páramérő

3. A penész eltávolítása a páramentesítés előtt

A penészmentesítés folyamata: Páramentesítés előtt szakszerűen és elővigyázatossággal (megfelelő szerek, védőmaszk, szellőztetés)!!! érdemes eltávolítani a penészt, hogy ne szórja szét a gomba a spóráit, amikor a páramentesítő kiszárítja a penészes felületeket. Csak ezután érdemes mielőbb megkezdeni a páramentesítést.

Üdvözlettel
Az Ön páramentesítőjének kereskedője
Farkas Tamás
paramentesito@lupovita.hu

(TTK 52,95 E páramentesítők)