Termosztát - rádiós, hordozható, időzítős - Trotec BN 35

Termosztát - rádiós, hordozható, időzítős - Trotec BN 35

Gyártó:Trotec
Cikkszám:BN35 Rádiós termosztát
Készlet információ:Készleten
Fogyasztói ár: 17.900 Ft 12.990 Ft Nettó ár: 10.228 Ft
Db:     - VAGY -   Kívánságlista Összehasonlítás

Termosztát - rádiós, hordozható, időzítős - Trotec BN 35

BN35 Rádiós termosztát időzítővel

Kényelmes megoldás elektromos fűtő- és hűtőberendezések hő- és időszabályozására

(A termék raktáron van, kiszállítás 1-3 munkanap alatt)

BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor

Állandó, kellemes helyiséghőmérséklet - megbízhatóan szabályozva

BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor hő- és időszabályozásra
A Trotec BN35 rádiós termosztátjával egészen egyszerűen távirányítóval beállíthatjuk, hogy milyen helyiséghőmérsékleten kapcsoljanak ki vagy be elektromos fűtőberendezéseink, vagy klímakészülékeink. Elektromos készülékek praktikus időszabáloyzása is lehetséges, még ha van integrált termosztátjuk is.
Szabályozzuk egy vagy akár több készülék ki- vagy bekapcsolását! A rádióhullámú szabályozás távolsága (akadálymentes térben) kb.  20 méterig terjed. A folyamat közben csupán egy adó készülékkel, rádiós termosztáttal akár 100 rádiós vevő-készüléket, rádiós konnektort irányíthatunk egy időben, azzal a feltétellel, hogy legyenek hatótávolságon belül elérhetők.  Az időzítő óra funkció segítségével ezen felül gondoskodhatunk egy kellemes helyiséghőmérsékletről, már mielőtt belépnénk valahová, így például ideális megoldás ez fürdőszobába, a reggeli hűvös konyhába, a vendég WC-be, a hobbipincébe, a télikertbe, irodába, és, és, és....

Ilyen egyszerűen működik

A BN35-szett egy rádiós konnektorból és egy rádiós termosztátból áll. Dugjuk csak be a rádiós konnektort egy hagyományos fali csatlakozóaljzatba, és csatlakoztassunk egy elektromos készüléket a rádiós konnektorhoz. A rádiós termosztáttal ezután a kívánt be- vagy kikapcsolási hőmérsékletet már távirányítással beállíthatjuk. A rádiós termosztát megméri az adott helyiség aktuális helyiséghőmérsékletét, és ennek megfelelően ki- vagy bekapcsolja a fűtőberendezést vagy klímakészüléket, hogy a kívánt hőmérsékleti célértéket elérjük. Mihelyst elértük az előre beállított hőmérsékletet, a rádiós termosztát kikapcsolja a csatlakoztatott elektromos készüléket mindaddig, míg újra fűtésre vagy hűtésre van szükség.
Ezen felül egy külön vagy kombinált időzítés is lehetséges, hogy a be- vagy kikapcsolási időket hőmérséklettől függően előre meghatározzuk. Ezzel áramot takarítunk meg, és pénztárcánkat is kíméljük. A BN35 rádiós termosztátot használva a lehetőségek száma egyszerűen határtalan!

BN35 rádiós termosztát: minden funkció és tulajdonság áttekintése, egy szempillantásra

BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor alkalmazási területei
A rádiós termosztáttal hűtő- vagy fűtő üzemmódban beállíthatunk egy elérni kívánt célértéket, 0 - 70 °C között, 1 °C-os finom léptékekben (vagy Fahrenheitben). A kívánt célérték valós eléréséhez a csatlakoztatott hűtő- vagy fűtőberendezésnek természetesen rendelkeznie kell a megfelelő teljesítménnyel. A csatlakoztatott készülékek időzített ki- és bekapcsolására is van lehetőség.

Sokféle hűtő- és fűtőberendezéshez megfelelő

A BN35 termosztát ideálisan alkalmas sokféle hűtő- és fűtőberendezés működtetésére. Közéjük tartoznak többbek között az infrasugárzók, fűtőpanelek, fűtőventilátorok, PTC kerámiabetétes elektromos fűtőberendezések, konvektorok, olajradiátorok, klímakészülékek, léghűtők, ventilátorok, vagy akár fürdőszobai elektromos kézsszárítók is. A kereskedelmi forgalomban szokásos maximális 3.680 wattos teljesítmény támogatott a BN35 által.

Akár 20 méteres hatótávolságig

A rádiós termosztát az Ön távirányítója. Szabályozzon távol elhelyezkedő rádiós konnektorokat, egyszerűen űlve, egy helyben maradva. A távirányítás hatótávolsága max. 20 méter, de akadályoknak nem kellene útban lenniük, hogy a rádiókibocsátás ne legyen túl gyenge, vagy ne szakadjon meg.

Egy rádiós termosztát, akár 100 rádiós csatlakozóaljzat

Egy rádiós termosztáttal akár 100 db rádiós konnektort irányíthatunk kábelek nélkül. Minden kb. 20 méteres hatótávolságon belül található rádiós konnektor egy időben reagál a rádiós termosztát jelzéseire. Ez ideális például üvegházakban, csarnokokban. A készülékhez megfelelő BN35R rádiós konnektor a Trotecnél külön tartozékként kapható.
BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor felhasználása

Termosztát-működés és időkapcsoló kombinálhatók egymással

A termosztátos működtetés és az időzítő óra használhatók külön-külön is, illetve intelligensen, egymással kombinálva is. Például programozzuk be azt, hogy egy fűtőberendezésnek hétfőn, 15 órától 17 óráig fel kell egy helyiséget 25 °C-ra fűtenie. A rádiós termosztát a tervezett időpontban megméri integrált szenzorával a helyiséghőmérsékletet, azután bekapcsolja a rádiós konnektorba csatlakoztatott fűtőberendezést, és a fűtőberendezés akkor kapcsol be, ha a beállított hőmérséklet alatta marad a 25 °C-nak. Ezzel áramot takarítunk meg, és a fűtőkészülék valóban csak akkor kapcsol be, ha az szükséges. Akár meghatározott időpontokban, akár tartósan üzemeltetve - a BN35 konnektoros termosztáttal folyamatos kontrollt valósíthatunk meg, hogy valóban mikor szükséges fűteni, vagy hűteni.

Esténként kikapcsol, reggelente újra be

Az olyan készülékek számára, amik már rendelkeznek beépített termosztáttal, a BN35 időzítő-funkciója nagyon hasznos. Éjszaka, ha nyugovóra térünk, a hűtő- és fűtő berendezéseknek nem kell működniük, üzemben maradniuk. Hogy elkerüljük a szükségtelen energiafelhasználást, az időzítő beprogramozásával előre meghatározhatjuk, hogy a csatlkaoztatott készülékek például 22 óra után kapcsoljanak ki, és reggel 7-kor kapcsoljanak majd újra be.

6-féleképpen programozható időzítő

A rádiós termosztáton naponta 6 különböző automatikus időzítő program állítható be előre. Minden egyes programnál be lehet állítani, hogy melyik napokon és hány órakor kapcsoljon be automatikusan az időzítő kapcsoló, vagy kapcsoljon újra ki. A napok kiválasztásánál 4 lehetőség van: vagy választhatjuk a hét egy-egy napját (hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap), vagy csak munkanapokat (hétfőtől - péntekig), csak hétvégét (szombat, vasárnap), vagy az egész hetet (hétfőtől vasárnapig).

BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor használat közben

Tippek az elhelyezésre

A BN 35 rádiós termosztát mindig épp ott méri az aktuális helyiséghőmérsékletet, ahol található. Azért, hogy a szenzor korrekten tudja mérni a helyiséghőmérsékletet, kérjük ügyeljen arra, hol helyezi el a rádiós termosztátot. Például egy közvetlen napfényt kapó ablakpárkányon sokkal melegebb lehet, mint a helyiség közepén. Fűtőtest vagy kályha se legyen a mérőműszer közvetlen közelében. Ezeket a szempontokat figyelembe véve egy olyan helyen végezze el a méréseket az eszközzel, ami realisztikus mérési eredményeket feltételez.

Minden egy szempillantásra

Mindegy, hogy visszük magunkkal, hogy gyorsan kéznél legyen, vagy falra akasztjuk - a BN 35 rádiós termosztát háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőjén jól áttekinthetően látszik az aktuális helyiséghőmérséklet és óraidő, az elemek töltöttségi szintje (2x AA-elem), valamint üzemmód szerint minden lényeges beállítási lehetőség, időszak és elrendő hőmérséklet, stb. Így azonnal meg lehet szerezni az áttekintést a beállított paraméterekről.

Fagyvédő funkció

Ha a rádiós helyiségtermosztát környezetében a helyi hőmérséklet leesik 3 °C-ra, vagy ez alá, akkor automatikusan aktiválódik egy fagyvédő funkció és üzemmód, ami arról gondoskodik, hogy a rádiós konnektorhoz csatlakoztatott fűtőberendezés működésbe lépjen és a hőmérséklet megemelkedjen 5 - 7 °C-ra. Így fűtetlen helyiségekben a vízvezeték védve van a fagyástól, eljegesedéstől.

Kézi irányítás is lehetséges

A csatlakoztatott hűtő-  vagy fűtőkészüléket közvetlenül a rádiós konnektoron manuálisan, gombnyomásra is ki vagy be lehet kapcsolni. Ilyenkor  a termosztátos üzemeltetés nem lehetséges.

Áramspórolás a fogyasztó tartós lekapcsolási funkciójával (Off)

Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy egy fogyasztó teljesen ki van kapcsolva, és egyáltalán nem használ fel több áramot (Stand-by-üzemmód sem működik), a rádiós csatlakozóval a készülékhez vezető áramellátást a 2-pólusú védőkapcsolónak köszönhetően megbízhatóan meg lehet állítani.

Automata átállás a nyári időszámításról a téli időszámításra

A "Daylight Saving Time" - nyári időszámítás opcióval a rádiós termosztát automatikusan átáll téli- vagy nyári időszámításra, vagy vissza. Így nem szükséges a féléves időátállításkor semmire sem gondolni, mert az előre beállított időintervallumok automatikusan igazodnak. Hisz az egyáltalán nem biztos, hogy 2021-ben európaszerte megszűnik a téli és nyári időszámítás, mint ahogy erről korábban szó volt.

A BN35 rádiós termosztát meggyőzi felhasználóit a biztonságról és a minőségről

A rádiós termosztátból és rádiós konnektorból álló szett használata közben bízhatunk a kiváló minőségű és biztonságos alkatrészekben. A BN35 által nyújtott tényezők:

 • Biztonság: 230 V AC / 16 A, 24/7 max. 3.680 W (tartós üzemeltetés esetén is)

 • Vezetékvédelem: túlterhelés elleni kiegészítő belső biztosíték

 • 2 pólusú, biztonságos kapcsolás: a csatlakoztatott véghasználók feszültségmentesek

 • Igazolt minőség: a rádiós konnektor DIN VDE 0620-1 szerint minősített

 • Integrált gyerekzár: tárgyakat nem lehet véletlenül behelyezni az áramvezető nyílásokba

A BN35 rádiós termosztátból és rádiós konnektorból álló szett technikai részletei:

BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor felhasználási körülmények BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor működtetése BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor akár 100 berendezés irányítására BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor kiegészítő csatlakozóljzatokkal is

A BN35 rádiós termosztáttal még komfortosabbá válik az elektromos fűtő- és hűtőberendezések, ventilátorok kezelése. Helyünkön maradva távirányítással beállíthatjuk a helyiséghőmérsékletet, amin az elektromos készülékek ki- vagy bekapcsolnak. A kombinált vagy külön termosztát-vezérléssel és az időzítő órával, a 6-féle programozhatósággal, fagyásgátló védelemmel és egyéb jellemzővel a BN 35 szett számos lehetőséget kínál. 

A rádiós konnektort egyszerűen beiktatjuk a a fali konnektor és az elektromos véghasználó közé. A rádiós termosztát integrált szenzorával méri az adott helyiséghőmérsékletet az aktuális tartózkodási helyen. Aszerint, hogy hogy a helyiséghőmérséklet hogyan viszonyul a célhőmérseklethez, kapcsol be vagy ki a rádiós konnektor egy jelzésére a csatlakoztatott elektromos hűtő-, vagy fűtőberendezés.

A BN35 rádiós termosztáttal akár 100 rádiós konnektor is összekapcsolható. Nyílt terekben a hatósugár elérheti a 20 métert is. Így nagy termekben, csarnokokban található több hűtő-fűtő készülék be- és kikapcsolása, egyidejű irányítása lehetséges segítségével. Mivel a rádiós termosztát a hatósugaron belül eső minden rádiós konnektort irányít, ügyeljen arra, hogy igény szerint kapcsolja ki vagy be az adott készülékeket.

A szett "BN35 rádiós termosztát időzítő kapcsolóval" egy adó rádiós termosztátból és egy vevő rádiós konnektorból áll. A rádiós termosztáttal még további, akár 99 másik rádiós konnektort lehet irányítani. A tökéletesen ehhez a sorozathoz illő megfelelő rádiós konnektot BN35R néven megtalálható a Trotec kínálatában.

BN35 helyiségtermosztát nagy háttérvilágított LCD kijlezővel BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor méretei BN35 helyiségtermosztát mobil vagy helyhez kötött használat

BN35 helyiségtermosztát elemmel

Az áttekinthető, háttérvilágítással ellátott LCD kijlező az épp aktív működési mód szerint mutatja a következő paramétereket: aktuális helyiséghőmérséklet °C-ban vagy °F-ban, kívánt célhőmérséklet, a hét napjai, hűtő / fűtő üzemmód, időzítő, óraidő, indulási és befejezési idő, DST (nyári időszámítás), Ki / Be működés, kapcsolódás állapota, valamint elemtöltöttség szintje a rádiós adón.

Szép formakidolgozású, modern dizájn, kellemesen kézreálló kerekített forma, kompakt méretek - a BN35 szett klasszikus fehér színével minden lakó- vagy irodai környezetbe kiválóan illik. A sötét kijelző vonzó optikai hangsúlyt ad a készüléknek. Akár a dohányzóasztalon, vagy a szófán helyezzük is el, mindenhol stílusos kiegészítő.

Fixen vagy a lehető legkülönfélébb helyszínen: az Öné a választás, hol használja! A rádiós termosztát az adott helyen méri a helyiséghőmérsékletet, ahol épp található. A készülékház hátulján található nyílás segítségével könnyen és gyorsan falra is akasztható.

A rádiós termosztát árammal való ellátásának biztosítására 2 db AA (LR6/HR6) elemre van szükség. A rádiós konnektorhoz nem szükséges elem. Hogy a rádiós termosztát energiafelhasználását a lehető  legalacsonyabb szinten tartsuk, a kijelző az előre beállított idő szerint rövid idő után lekapcsol. A ritka elemcsere kivételével egyéb karbantartást nem igénylő BN35 szett használata kifejezetten egyszerű.

A BN35 termosztát és rádiós konnektor használata során jelentkező előnyök:

 • Alkalmas hűtés- és fűtésszabályozásra is, automatikusan vagy kézi beállítással

 • Átfogó programozhatási lehetőség az időzítő órának köszönhetően: 7 heti program, 6 változtatási lehetőség naponta

 • Napok szerint egyes programozás is lehetséges: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap; hétfőtől - péntekig; csak hétvége szombat, vasárnap

 • Időzítő funkció, termosztát funkció, időzítő és termosztát funkció kombinációja

 • Az időzítő funkció integrált termosztáttal ellátott elektromos fűtő- és hőtőberendezések számára is színvonalas kiegészítés

 • Egyszerű és rugalmas installálás

 • Akár 100 rádiós konnektor egyidejű kapcsolására megfelelő

 • Egyszerű átállás téli- vagy nyári időszámításra

 • Üzemeltetési hőmérséklet és felhasználhatóság 0 °C és + 70 °C között

 • 1 °C-os léptékekben beállítható hőmérsékletszabályozás

 • Fagyvédő automatika (5°C)

 • A fogyasztó tartós kikapcsolása (OFF)

 • Nagy hatótávolság, max. 20 méterig

 • A helyiséghőmérséklet és az óraidő kijelzése

 • Háttérmegvilágított kijelző

 • Elemtöltöttség kijelzése

 • Falra szerelhető vagy hordozható

 • BN35R külön rádiós konnektor opcionális tartozékként kapható

A BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor technikai adatai: BN35 helyiségtermosztát és rádiós konnektor

Szabályozható terület: 0 - 70 °C / 32 - 158 °F
Pontosság: +/- 1 °C
Mérési intervallum (s): 20
Kapcsolási képesség:

 • Óhmos terhelés: 16 A / 250 VA

 • Induktív terhelés: 75 A /250 VA

A készülék kezelhető: nyomógombokkal, távirányítóval
Méretek: 73 x 66 x 112 mm
Súly: 0,105 kg
Üzemi hőmérséklet (min-max): 0 - 70 °C
Hálózati csatlakozó: 230 V / 50 Hz
Csatlakozó tipusa: CEE 7/3 (F tipusú Schuko csatlakozó)
Védelmi osztály: II-es, CAT II (2.500 V), IP20
Energiaellátás: 2 x 1,5 V AA
Kijelző: LCD

Kockázatmentes vásárlás

Webáruházunkban teljes mértékben kockázatmentesen vásárolhat, hiszen 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk készülékeinkhez magánszemélyek részére. Továbbá a jótállási időn belüli esetleges meghibásodás során cégünk a saját költségére szállítja vissza és javítja meg a helyiségtermosztát készüléket. Ezekkel a szolgáltatásokkal szinte minimálisra csökkenthető a vásárlót terhelő rizikó!

Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a hűtés- és fűtésproblémáit hőmérsékletszabályozással megoldó, 0 - 70 °C között 1 °C-os léptékekben beállítható  BN35 rádiós termosztát és rádiós konnektor, vásárlási szándékát jelezve kérjük kattintson a kosár gombra!

 

Db:  


 

Termosztát
Funkciók • Alkamas hűtés- és fűtésszabályozásra is, automatikusan vagy kézi beállítással • Átfogó programozhatási lehetőség az időzítő órának köszönhetően: 7 heti program, 6 változtatási lehetőség naponta • Napok szerint egyes programozás is lehetséges: hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap; hétfőtől - péntekig; csak hétvége szombat, vasárnap • Időzítő funkció, termosztát funkció, időzítő és termosztát funkció kombinációja • Az időzítő funkció integrált termosztáttal ellátott elektromos fűtő- és hőtőberendezések számára is színvonalas kiegészítés • Egyszerű és rugalnas installálás • Akár 100 rádiós konnektor egyidejű kapcsolására megfelelő • Egyszerű átállás téli- vagy nyári időszámításra • Üzemeltetési hőmérséklet és felhasználhatóság 0 °C és + 70 °C között • 1 °C-os léptékekben beállítható hőmérsékletszabályozás • Fagyvédő automatika (5°C) • A fogyasztó tartós kikapcsolása (OFF) • Nagy hatótávolság, max. 20 méterig • A helyiséghőmérséklet és az óraidő kijelzése • Háttérmegvilágított kijelző • Elemtöltöttség kijelzése • Falra szerelhető vagy hordozható • BN35R külön rádiós konnektor opcionális tartozékként kapható
Hőmérsékletszabályozás 0°C és +70 °C között 1 °C-os léptékekben
Adatok
Elem 2 x 1,5 V AA
Hálózati csatlakozó 230 V / 50 Hz, CEE 7/3 F tipusú Schuko csatlakozó
Kijelző LCD háttérvilágítással
Pontosság +/- 1 °C
Védelmi osztály II-es védelmi osztály, IP20, CAT II (2500 V)
Üzemi hőmérséklet 0 °C - +70 °C között
Méretek 73 x 66 x 112 mm
Súly 0,105 kg

Írjon véleményMegjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Rossz           Kapcsolódó termékek (16)