Trotec TTK 29 E - Páramentesítő penész megelőzésére- max. 10 l/nap, 15 m2-ig, letisztult forma - német márka

Trotec TTK 29 E - Páramentesítő penész megelőzésére- max. 10 l/nap, 15 m2-ig, letisztult forma - német márka

Gyártó:Trotec
Cikkszám:Trotec TTK 29 E párátlanító penész ellen
Készlet információ:Készleten
Fogyasztói ár: 59.000 Ft 52.900 Ft Nettó ár: 41.654 Ft
Db:     - VAGY -   Kívánságlista Összehasonlítás

Trotec TTK 29 E - Páramentesítő penész megelőzésére- max. 10 l/nap, 15 m2-ig, letisztult forma - német márka

Trotec TTK 29 E komfort páramentesítő

Pont olyan jól szárazon tart, mint amilyen jól néz ki

(A párátlanító jelenleg raktáron van, kiszállítási ideje 1-3 munkanap)

Fontos!!! A termékleírás végén piros címsorral adunk egy hasznos szakmai tanácsot, hogy miért és hogyan érdemes eltávolítani a penészt még mielőtt elkezdenénk a páramentesítést! Ezt megelőzően pedig részletesen leírjuk ennek a nagyszerű páramentesítőnek a tulajdonságait:
A megnövekedett páratartalom sok lakásban van jelen, és ennek következényeként a falakon megjelennek a penészfoltok. Ez a jelenség fokozottan fordul elő a fűtési szezonban, a hideg idő beálltával, vagy párás nyári, őszi napokon. Ilyenkor van szükség egy hatékony megoldásra, amellyel meg lehet akadályozni a penészfoltok kialakulását. A Trotec TTK 29 E párátlanító azon a szinten tarthatja a páratartalmat, amivel megelőzheti a penész kialakulását.

TTK 29 E komfort páramentesítő környezetbarát hűtőanyaggal

Szárazabb helyiségek lakó- és munkahelyi terekben is

TTK 29 E páramentesítő kiváló teljesítményadatokkal

Nemcsak hogy a TTK 29 E párátlanító napi páramentesítő adatai győzik meg a felhasznókat, hanem szemet gyönyörködtető látványa, és pénztárcakímélő gazdaságos felhasználása is. Mobil és halk, praktikus és elegáns - a TTK - E - S - kompakt szériájának ez a páramentesítője ár-érték arányban a Trotec kínálatának legkedveltebb termékei közé tartozik. 2 ventilátorfokozatával és akár 10 l/napos páramentesítő teljesítményével megbízhatóan tart szárazon fűtött, kis alapterületű helyiségeket, max. 15 m2 vagy 37 m3 -es helyiségméretig.
A páramentesítő egy kimonodottan egyszerűen kezelhető higrosztátvezérlésű páramentesítő automatikával rendelkezik. Gombnyomásra kiválasztható a mindenki számára épp megfelelő relatív páraérték. Az érték meghaladásakor a páramentesítő automatikusan bekapcsol, és energiatakarékosan újra kikapcsol, mihelyst elérte a kívánt célértéket. A beállítható terület 50 % - 80 % relatív páratartalom között van, 10%-os léptékekben állíthatóan. A digitális jelzések kiválóan láthatóak az átlátható, jól érthető kezelőfelülen, többek között látható a helyiség relatív páraértéke is.További üzemmódokként rendelkezésre áll még a ruhaszárító funkció és a folyamatos üzemeltetés lehetősége is.

- Ez a kifejezetten kis méretű, és gyönyörű kivitelű, dizájnos párátlanító egy átlagos méretű szoba vagy iroda megbízható és folyamatos páramentesítésére képes, melyet a meggyőző, akár 10 liter/nap páramentesítési kapacitása is garantál. Ez 35 °C és 90 %-os páratartalom mellett értendő, de szobahőmérsékleten is számolhatunk napi néhány literrel. Minél magasabb a páratartalom, annál több vizet gyűjt a páramentesítő adott idő alatt. A boltokban kapható tablettás párátlanítókat minden szempontból százszorosan túlszárnyalja, így okos megoldás, ha a egy szobát, vagy irodát kell páramentesíteni.

Komfort - funkció, a hőmérséklettől függő párátlanítás érdekében

TTK 29 E komfort páramentesítő, széleskörű felhasználás

Egy optimális helyiségklíma eléréséhez a helyiséghőmérsékletet és a páratartalmat össze kell egymással hangolni. És épp itt kezdődik a TTK 29 E páramentesítő hőmérséklettől függő komfortos működése. Ez a komfort-funkció gondoskodik a helyiséghőmérséklet és a páratartalom automatikus összehangolásáról, ami tökéletes légkört és feltéleket teremt, hogy jól érezhessük magunkat. Az épp a helyiségben uralkodó hőmérséklet függvényében a komfort páramentesítő a páratartalmat a kellemes érzetet adó 50%, 55% vagy 60%-ra szabályozza. Ez például programozott szabályozású fűtőkészülékeknél ajánlott érték. Ha nap közben vagy éjszaka változik a helyiséghőmérséklet, akkor a TTK 29 E páramentesítő teljesen automatikusan a párátlanító teljesítményt ehhez igazítja.

Kellemes helyiségklíma, odahaza

Más kényelmi tulajdonságok, mint az automata telítettség-jelzés, a mosható levegőszűrő, az állítható kifúvásirány valamint a fogantyúk is a TTK 29 E páramentesítő könnyű kezelhetőségét segtik. Minden funkció egyszerűen és gyorsan beállítható az áttekinthető és intuitiv kezelőfelületen.
Ezen felül a beépített külön elvezetőcső-csatlakozás teszi lehetővé a kondenzvíz külső elvezetését, és így ideális feltételt teremt a pártlanító tartós használatára, például hobbi-helyiségekben vagy hétvégi házakban, felügyelet nélkül is, ahol nincs mód a tartály rendszeres ürítésére. 

Kímélő ruhaszárítás páramentesítőkkelTTK 29 E páramentesítő ruhaszárító funkcióval

A helyiséglevegő párátlanítása mellett egy páramentesítőt kényelmesen használhatunk ruhaszárításra is - támogatva vagy teljesen helyettesítve egy hagyományos ruhaszárítót. A ruhaszárító-funkció (textilszárító-üzemmód vagy SuperDry-funkció) teljesen összehasonlítható a hagyományos, szabadban történő levegőn való szárítással.
A páramentesítők rendelkeznek azzal az előnyös tulajdonsággal, hogy kíméletesen szárítják a ruhákat, csakúgy, mintha a szárítás a természetben, szabad ég alatt történne. A színek élénkek maradnak, a ruhák élettartama hosszabb marad, mint hagyományos szárítók esetén, és mindez lényegesen csekélyebb áramfogyasztás mellett történik.
A ruhaszárítás olyan párátlanítókkal, amiknek nincs ruhaszárító funkciója is lehetséges. A páratartalom célértékét a kívánt fennmaradó nedvességnek megfelelően kell beálítani:
Szekrényszáraz: 46 % relatív páratartalom
Vasalásnedves: 58 % relatív páratartalom
Teljesen száraz: 65 % relatív páratartalom

Propán (R290) környezetbarát hűtőanyag a páramentesítőkben

TTK 29 E páramentesítő környezetbarát hűtőanyaggalÉvente több millió tonna környezetre káros CO2, üvegházhatást kiváltó gáz kerül a levegőbe, a szintetikus hűtőanyagok miatt. Épp ezért egyik legfontosabb célunk alternatív hűtőanyagok felhasználása. A propán (R290) hűtőanyagként való felhasználásával ez a páramentesítő is egy nagyon fontos hozzájárulást tud nyújtani a környezetvédelemhez.
A természetes hűtőanyag, a propán egy szerves vegyület, és a szénhidrogének közé tartozik. A szintetikus hűtőanyagokkal ellentétben a környzetbarát propán (R290) nem rendelkezik sem ózonbontó potenciállal (ODP=0), sem említésre méltó üvegházhatást kiváltó hatással (GWP=3).
És még egy kiegészítő hozzájárulás a környezetvédelem érdekében: kiváló termodinamikai tulajdonságainak köszönhetően a propán (R290) egy különösen energiahatékony hűtőanyag, alkalmazása így még tovább csökkenti az energiaköltségeket.

A TTK 29 E páramentesítő felszereltsége képekben:

TTK 29 E páramentesítő intuitiv kijelzővel TTK 29 E komfort páramentesítő TTK 29 E páramentesítő 2,3 l-es víztartállyal TTK 29 E páramentesítő kondenzvíz-elvezetéssel

Átlátható, jól érthető kezelőfelület: a digitális kijelzések többek között mutatják a helyiség relatív páraértékeit is.

A jól hozzáférhető levegőszűrő megfogja a bolyhokat, állatszőröket, könnyen kivehető és jól mosható, tisztítható.
   

A kivehető víztartály 2,3 l-es űrtartalmú. A készülék automatikusan leáll, ha a tank megtelik, és egy LED is jelzi ezt.

A kondenzvíz folyamatos elvezetésére a hátoldalon egy cső csatlakoztatható.

TTK 29 E páramentesítő komfortos működés TTK 29 E páramentesítő időzítővel TTK 29 E páramentesítő ruhaszárító funkcióval TTK 29 E páramentesítő tartós működtetésre is

A komfort-funkcó gondoskodik a helyiséghőmérséklet és a levegőnedvesség automatikus összehangolásáról, és így a tökéletes helyiségklímáról. Az adott hőmérséklettől függően a páratartalom automatikusan a kedvező 50%, 55% vagy 60%-os értékre áll be.


Használja ki a praktikus időzítő funkciót, hogy a készüléket egy adott óraszám elteltével ki - vagy bekapcsolja. Az időintervallum 1 órás léptékekben (0-24 óráig) programozható. Az időzítő használata megakadályozza a felelsleges használatot, és lehetővé teszi az életrismusunkhoz igazított páramentesítést.
   

A TTK 29 E-t használhatjuk nyugodtan a háztartásban lakó- és háztartási helyiségekben a nedves ruhák szárításának elősegítésére. Így gyorsul a száradás folyamata, és megakadályozzuk, hogy a helyiségben megnövekvő páratartalom lecsapódjon a térben, vagy penészképződéshez vezessen.

Állandóan működtetve a TTK 29 E folyamatosan páramentesít. Ez különösen kedvező pincében vagy raktárakban, bárhol, ahol a magas páraértékek miatt nagy a penészképződés veszélye. Hogy ne kelljen a tartályt folyamatosan üríteni, a kondenzvíz elvezetésére elvezetőcső csatlakoztatható.

TTK 29 E páramentesítő komfort az irodában is

Használhatjuk odahaza, az irodában, vagy akár a hálóban is: a TTK 29 E komfort üzemmódban a páraértékek hőmérséklettől függő automatikus szabályozásáról gondoskodik. Kijelzi a relatív páraértékeket, elláttuk ruhaszárító funkcióval és időzítővel, így minden időben minden adott az optimális helyiségklíma biztosítására.

TTK 29 E páramentesítő ideális pincékbe

Hogy az egészségre káros és kellemetlen penészt a pincékben, hobbihelyiségekben elkerüljük, vagy hűvös sarkokban, nedvességtől veszélyeztetett félreeső helyeken képződni se tudjon, ajánlott egy  páramentesítő folyamatos és idejében történő alkalmazása.

A TTK 29 E párátlanító készülék gyakorlatban megmutatkozó előnyei:

 •     Higrosztát vezérelte páramentesítő automatika, célérték-választás 50% - 80%-os relatív páratartalom között, 10%-os léptékekkel beállítható

 •     Mihelyst a páramentesítő elérte a kívánt célértéket, a kompresszor önműködően lekapcsol. A ventilátor fut tovább.  A célérték újbóli meghaladása esetén a készülék újra bekapcsol.

 •     Komfort-üzemmód a páraértékek hőmérsékletfüggő automatikus szabályozására, minden időben optimális helyiségklíma.

 •     Folyamatos működés

 •     Relatív páraértékek kijelzése

 •     Könnyen hozzáférhető levegőszűrő, egyszerű tisztítás. Kiszűri az állatszőrt, bolyhokat, pihéket, port, megelőzi a baktériumok elszaporodását

 •     Ruhaszárító funkció

 •     Időzítő funkció

 •     Levegőkeringető leolvasztóautomatika

 •     Külső kondenzvíz csatlakozási és elvezetési lehetőség

 •     2 fújásfokozat

 •     Beállítható fújásirány

 •     Telítettségjelzés tele víztartály esetén

 •     Túlfolyás elleni védelem, automata lekapcsolással

A TTK 29 E párátlantó készülék műszaki paraméterei:

TTK 29 E kisméretű párátlanító hatékony párátlanítás

Feszültség: 220 - 240 V / 50 Hz
Teljesítményfelvétel: max.0,19 kW
Névleges áramfelvétel: 0,83 A
Ajánlott terület: 1 szoba, 15 m² / 37 m³

Párátlanítás: max. 10 l/nap (35C/90% rp.)
Max. Levegőmennyiség: 110 m3/h
Szabályozó: tekerőgombos
Leolvasztás: automata
Víztartály: 2,3 l, tömlő csatlakoztatható
Hűtőanyag: R 290
Hűtőanyag mennyisége: 45 g
Méret: 365 x 220 x 490 mm
Zajszint: <42 dB
Súly: 11,5 kg
Mozgatás: fogantyú
Üzemi hőmérséklet: 5-32 ºC
Üzemi páratartalom (max. min): 35 - 95 %
​Jótállás: 2 év
Magyar nyelvű használati utasítás

Kockázatmentes vásárlásKockázatmentes vásárlás

Webáruházunkban teljes mértékben kockázatmentesen vásárolhat, hiszen 14 napos pénz-visszafizetési garanciát nyújtunk készülékeinkhez, magánszemélyek részére. Továbbá a jótállási időn belüli esetleges meghibásodás során cégünk a saját költségére szállítja vissza és javítja meg a páramentesítő készüléket. Ezekkel a szolgáltatásokkal szinte minimálisra csökkenthető a vásárlót terhelő rizikó!

Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

A páramentesítés megkezdése előtt szakszerűen el kell távolítani az összes penészt, mert, ha azt elkezdenénk szárítani, akkor egyrészt a spórák szétszóródnának a levegőbe, másrészt ott maradnának a gombatelepek a felületen. A penészeltávolítás összetett folyamat és nagyon fontos, hogy szakszerűen történjen, és ehhez megfelelő szereket és eszközöket használjunk. A penészeltávolítás megkezdése előtt mindenképpen tájékozódjon a szakszerű folyamatról! Fontos többek között, hogy az eltávolítás során kellőképpen benedvesítse és végig nedvesen tartsa a penészt, különben a takarítás során nagy mennyiségű spóra kerülhet a levegőbe. Tájékozódjon a megfelelő szerekről, azok hatékonyságáról és tartsa be ezek biztonsági utasításait. Használjon védőfelszerelést és közben szellőztessen. (Igény esetén érdemes szakembert hívni a folyamathoz.)  A penészeltávolítás után lehetőleg fesse is le a felületet! A penészmentesítés közben és utána is nagyon alaposan ki kell szellőztetni, majd takarítani az egész lakást. A páramentesítő segítségével ezután penészmenentesen tarthatja a helyiséget. 

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel

Továbbá időnként világítson be a szűrő mögé a páramentestő belsejébe és, amennyiben vastag lerakódást fedez fel a hűtőbordákon, vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor, a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra! (Garanciaidőn belül hozzánk.)

Kérje kollégáink segítségét bármi kérdése, észrevétele lenne a párátlanító berendezésekkel kapcsolatban.

Amennyiben pedig elnyerte tetszését a TTK 29 E páramentesítő, kérjük helyezze a kosárba most:

Db:  

Vásárlói vélemények a TTK 29 E páramentesítőről:

"A TTK 29 E páramentesítőt a pincémben állítottam üzembe, ami mindig is nagyon párás volt. Ősrégi, téglából és betonpadlóval. 1 hét alatt a páratartalom 80%-ról közel 60%-ra csökkent. Nagyon jó funkciónak találom az automata kikapcsolást, ha a tartály megtelik. A tartályt reggelenként és esténként is ürítem. Ha a páratartalom beáll a normál szintre, a páramentesítő kikapcsol és csak ritkán kapcsol be. Egy cső csatlakoztatásával már minden felügyelet nélkül is tud működni a készülék, nem kell a tartályt ürítgetni. Én eddig azért nem csatlakoztattam hozzá csövet, mert szerettem volna látni, mennyi vizet gyűjt össze. És hogy ilyen rövid idő alatt mennyi gyűlt össze, ezt álmaimban se gondoltam volna! A páramentesítő granulátumokkal nem versenyezhet, azokkal csak egy töredékét tudtam a párának összegyűjteni (kb. 1 liter 6 hét alatt). A hangja abszolút elfogadható, mint egy normál ventilátoré. Az áramköltség – ha éjjel-nappal működik a készülék – minimálisan meglátszik a számlán, de mindemellett megéri! Csak ajánlani tudom!"

J. Liána

"A TTK 29 E páramentesítőt a fürdőszobámban helyeztem el, és csodálatosan működik. Mivel a vizes törölközők által és a zuhanyozás után állandóan nedvesség képződik, ennek megfelelően nagyon magas a fürdőszoba páratartalma, ami gombaképződéshez vezetett. A készülék csodás, a beállított értéken tartja a páratartalmat. A fürdőszobai beépített ventilátort, ami kifelé levegőzött ki is szereltem, és a lyukat betömtem. Már nem kell a meleg levegőt kiengednem a pára miatt, így a fűtésen is spórolok. A készülék saját hője a fürdőszobában marad, így a 200 Watt (ami nagyon csekély) többet ér."
K. Dávid


"Első osztályú készülék. Kiválóan működik. A lakóautónkba vettem, mivel gyakran vagyunk úton tengerparton, gyakran esős az idő, folyamatosan nedves ruhák lógnak mindenfelé, és a fűtés ellenére nem száradnak jól. Amióta megvan, sokkal kellemesebb minden. A hangja olyan, mint egy ventilátoré, az én igényeimnek kiválóan megfelel a készülék! "
G. Róbert

"Nagyon elégedett vagyok a készülékkel. A hálószobában kellett alkalmaznunk a páramentesítőt, mivel viszonylag új a ház, és a külső vakolaton érzékeltük, hogy folyamatosan nedves. Egy építész barátunk segítségével kiderítettük, hogy van itt egy hőhíd, egy erkély miatt, és a szobában álló akvárium is biztosan hozzájárul a nedvesedéshez. Fokozott a penészképződés veszélye, ami hálószobában egyáltalán nem történhet meg! Újra kéne szigetelni a szoba plafonját – de más még futó munkák miatt erre jelenleg nincs lehetőségünk. Átmeneti megoldásként választottuk a Trotec TTK 29 E páramentesítőt. Nem csalódtunk! Délelőttönként kapcsolom be, a napi szellőztetés után, úgy 3 órára. Ez 60%-os páratartalomnak felel meg. A vakolat száraz! A tartályt 2 naponta ürítem. A kidolgozása, minősége számomra megfelelő.
Abszolút elégedett vagyok a készülékkel! A nagyobb renoválás várhat. És még egy észrevétel: érezhetően jobban alszom, mióta használjuk. Valószínűleg élettanilag egy állandó szinten tartott páratartalom jól hat a szervezetre."

B. Andrea

Db:  
Adatok
CO2-ekvivalencia 0.00013t
Csatlakozódugó CEE 7/7
GWP-faktor 3
Kábelhossz 1,8 m
Névleges áramfelvétel 0,83 A
Páramentesítő adatok
Áramfogyasztás max. 0,19 kW
Párátlanítás 10 l/nap (35 °C/90 % rp.)
Szabályzó automatikus higrosztát
Leolvasztás automata
Víztartály 2,3 l, tömlő csatlakoztatható
Hűtőfolyadék R 290 Mennyisége: 45 g
Méret 365 x 220 x 490 mm
Ventilátor 110 m3/h
Zajszint < 42 dB
Súly 11,1 kg
Mozgatás fogantyú segítségével
Üzemi hőmérséklet 5 - 35 °C
Ajánlott környezet max. 15 m2 / 37 m3
Feszültség; 220- 240 V / 50 Hz
Működési tartomány 35% - 95 % r.p.

Írjon véleményMegjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Rossz           Kapcsolódó termékek (31)