Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

Sokan csodálkoznak, hogy miért nedvesek és penészesek a pince falai nyáron, akkor is, ha kint szárazabb és meleg idő van. Arról ne is beszéljünk, hogy mekkora károk keletkezhetnek egy pincében, ha kint tombol a nyár és ráadásul még párás és csapadékos is az idő.

De miért vizesek a pince falai, ha kint meleg van?

Ennek a magyarázata a relatív páratartalom fizikájában rejlik. Röviden és egyszerűen arról van szó, hogy a meleg levegő sokkal több nedvességet tud magában raktározni, mint a hűvös levegő. Amint beérkezik a pincébe a levegő és az ott lehűl, a hideg levegő már nem képes megtartani ezt a mennyiségű nedvességet és az kicsapódik a hűvösebb felületre, mint pl. a talaj, vagy a falak.

Mit okoz a magas páratartalom a pincében és mit lehet tenni ellene?

A magas páratartalom és a párakicsapódások néhány nap alatt penészképződéshez vezethetnek, még akkor is, ha ez az elején szemmel nem látható. Gyorsan megjelenik a fülledt és a dohos szag, valamint a burkolatok elkezdhetnek leválni és felpúposodni. Romlásnak indulhat a festés, a vakolat, valamint a pincében lévő bútorok és tárgyak.

Mi a megoldás?

A legegyszerűbb és a leggyorsabb megoldás a pince páratartalmának megfelelő szinten tartása. Pont erre valók párátlanító készülékeink. Segítségükkel már néhány nap alatt visszaállítható az ideális páratartalom a pincében és ezután a páramentesítők automatikusan a beállított szinten tartják a páratartalmat. A párátlanítók nagyon gyorsan behozzák az árukat, mert használatukkal évente több százezres, vagy akár milliós károkat is meg lehet előzni.

Válassza ki az Önnek megfelelő párátlanító készüléket kínálatunkból és oldja meg a problémát Ön is!

Több, mint 10 éve képviseljük Európa legnagyobb márkáját, a Trotec-et, aki ezen a területen a legszélesebb választékkal, óriási tapasztalattal és megbízható termékekkel rendelkezik. Már Magyarországon is, több 10.000-en oldották meg ilyen, vagy hasonló jellegű problémáikat a berendezéseinkkel. Olvassa el ide kattintva az egyes páramentesítő berendezések részletes leírását, válassza ki az Önnek megfelelő készüléket és rendeljen bizalommal! Kérdés esetén szívesen segítünk! paratlanito-pince Megyesi Péter Ügyvezető Manda Kft