Az optimális páratartalmat általában 40 – 60 % között szokták megadni, DE a megfelelő páratartalom pontosabb meghatározásához figyelembe kell venni az épület adottságait, a falak hőmérsékletét, a változó időjárási körülményeket és a lakók igényeit, mert változó, hogy hol mekkora páratartalom szükséges a penész megelőzéséhez. Ezért kérjük, mindenképp alaposan és több forrásból tájékozódjanak a körülményektől függő megfelelő páratartalomról.

A tél közeledtével, ahogyan egyre hűvösebb az idő, már kevesebbszer kerül sor szellőztetésre. Ezzel párhuzamosan jelentkezik az a kedvezőtlen jelenség, hogy az adott lakás levegője párásabb lesz, mivel nem tud távozni a főzéskor és a fürdéskor keletkező gőz. Különféle mérőműszerek segítségével meg lehet állapítani azt, hogy milyen szinten van otthonában a levegő nedvesség tartalma. Ha túlságosan magas, akkor nagy a kockázata annak, hogy penészfoltok jelennek meg a hidegebb falfelületeken. Ha a mérőműszerek nagyon magas értéket mutatnak, akkor szüksége lesz egy páramentesítő berendezésre, amely a szükséges szintre fogja csökkenteni otthonában a levegő páratartalmát. Ezzel lehetősége van arra, hogy megakadályozza a penész kialakulását otthonában. Nem csak a nyirkosság okozhat gondot. A mérőműszerek segítségével meg lehet határozni, hogy mennyire poros otthonában a levegő. Ha egy forgalmas út mellett található otthona, akkor minden bizonnyal a porkoncentráció is igen magas. Online üzletünkben a levegőtisztító berendezések is széles kínálatban állnak a vásárlók rendelkezésére. Nálunk csakis magas minőséget képviselő mérőműszereket ismerhet meg, hiszen maga a páramentesítő gép egy olyan eszköz, amely folyamatosan méri a nedvesség arányát és ennek megfelelően, az automatizált működésnek köszönhetően, ha eléri az adott optimális szintet, akkor kikapcsol. Tegyen a virtuális kosarába Ön is egy olyan eszközt, amelynek a segítségével jó minőségű lesz otthonában a levegő minősége! Várják oldalunkon a jobbnál jobb mérőműszerek!

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!