Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

Vajon befolyásolja -e a páratartalom szintje a vírusok, a baktériumok, a penészgomba és a többi szennyező anyag mennyiségét a környezetünkben? Az ideális páratartalom elérése házi módszerekkel számos helyen reménytelen. A páramentesítő erre a megoldhatatlannak tűnő helyzetre nyújt kényelmes, komfortos lehetőséget. Alkalmazásával nem csak jobbá válhat a közérzete, de hosszú távra tervezhet penészcsaládok, irritációk, kiszáradt nyálkahártya okozta tünetek nélkül. A magas páratartalom rengeteg kényelmetlenséget szerezhet önnek. Az egészben talán az a legbosszantóbb, hogy eleinte észre sem lehet venni, hogy valami nincsen rendben. A penészcsaládok betelepedése kiváló indikátora a bajnak, de jó, ha tudja, hogy ekkor már régóta élt túlságosan magas nedvességtartalomban. Ezt kiválthatja a nem megfelelő szellőztetés, a teregetés, ruhaszárítás, esetleg zuhanyozás, mosogatás, főzés, az épület adottságai, vagy a külső magas páratartalom.... Eltérő, hogy hol, kinek és melyik évszakban, mi a megfelelő páratartalom, de számtalan hasonló ábra lelhető fel az interneten. Ezek szerint van egy olyan tartomány, ahol kevesebb vírus, baktérium és penészgomba található meg a környezetben. A most aktuális koronavírussal kapcsolatban még nincs erről információnk, de örülnénk, ha hozzáértő hozzászólásokat olvashatnánk a cikk végén. Vajon létezik olyan páratartalom és hőmérséklet, ami a koronavírusnak kedvezőtlen, vagy épp kedvező? optimalis-paratartalom A háztartási munkálatok bizonyos részében óhatatlanul nagy mennyiségű nedvesség képződik. Ezt ildomos kereszthuzat segítségével semlegesíteni, de télen a mínusz fokokban nyilvánvalóan nem szívesen levegőzteti át otthonát. Továbbá rengeteg olyan időszak van, amikor a kinti páratartalom is olyannyira magas, hogy hiába szellőztetünk ez ellen. A tartósan tökéletes érték eléréséhez és hosszú távú fenntartásához, mindenképp páramentesítő alkalmazása javasolható. Egyszerű, nagyszerű, csendes, és gyors, nagyjából így összegezhető a páramentesítő működése. Automatikusan végzi a feladatát, folyamatosan forgatva szobájának levegőjét, ezáltal télen-nyáron kitűnő páratartalmat biztosítva. Sem a túlságosan magas értékektől nem kell a továbbiakban tartania (ahogy a penészedést is elfelejtheti), sem a túlzottan alacsony, torokkaparó páratartalom nem okozhat a jövőben problémát.

FontosA megfelelő páratartalom pontosabb meghatározásához figyelembe kell venni az épület adottságait, a falak hőmérsékletét, a változó időjárási körülményeket és a lakók igényeit, mert változó, hogy hol mekkora páratartalom szükséges a penész megelőzéséhez. Ezért kérjük, mindenképp alaposan és több forrásból tájékozódjanak a körülményektől függő megfelelő páratartalomról