Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

A megfelelő vagy ideális páratartalom talán a gyermek szobájában a legfontosabb, de természetesen nem elhanyagolandó erre odafigyelni ha a hálószobáról vagy a nappaliról van szó. A legtöbb szakember mégis azért hívja fel elsősorban a gyermek szobájának a páratartalmára a figyelmet, mert a gyermek a leghajlamosabb a különféle allergiák kialakulására, és az ő egészségét a legkönnyebb megvédeni ilyen szempontból. A megfelelő páratartalmú szoba segít az allergiák és különféle megbetegedések elkerülésében. Azt mondják, az ideális páratartalom mértéke a 40-60 százalék között van. Az ettől alacsonyabb páratartalom általában a túlfűtöttség miatt alakul ki elsősorban a távfűtött panellakásokban. Sokszor nem tudjuk, hogy a száraz köhögést mi váltja ki, amelyre az orvosok sem tudnak megfelelő megoldást kínálni. A köhögést általában a túl száraz levegő okozza, ami miatt kiszáradhatnak a légutak. Ennek az ellenkezője is ismert, amikor túl magas a páratartalom. Ennek az oka, hogy az újabb építésű lakásokban az ablakok már annyira jól szigetelnek, hogy a téli időszakban túl magas lesz a lakás páratartalma, amely pára az ablakokon csapódik le, vizesek és párásak lesznek az ablakok. Sokan nem gondolják, hogy ez nem csak esztétikailag nyújt problémát, de az egészségre is káros az erre érzékeny emberek esetében, hiszen a penészgombák és a háziporatkák ebben a környezetben nagyobb számban jelenhetnek meg, és ebben a környezetben nagyon gyorsan el is szaporodnak.  A páramentesítők képesek a lakás, a szoba ideális páratartalmának megtartására. Fontos, hogy a gyermekek szobájában biztosítsuk a megfelelő páratartalmat. A páramentesítők segítenek ebben.

Fontos: Az optimális páratartalmat 40-60 % között szokták megadni, DE a megfelelő páratartalom pontosabb meghatározásához figyelembe kell venni az épület adottságait, a falak hőmérsékletét, a változó időjárási körülményeket és a lakók igényeit, mert változó, hogy hol mekkora páratartalom szükséges a penész megelőzéséhez. Ezért kérjük, mindenképp alaposan és több forrásból tájékozódjanak a körülményektől függő megfelelő páratartalomról!

Ha már megjelent a penész, akkor a párátlanítás megkezdése előtt mindenképp olvassa el a fenti cikket!