A páramentesítés házilag is elérhető természetes házi praktikákkal vagy egy egyszerű párátlanító készülék beszerzésével. A párátlanítás rendkívül fontos, hiszen nem is gondolnánk, de a falon megjelent penész nem csak esztétikailag nyújt kellemetlen látványt, de az egészség számára is rendkívül káros. A túl párás lakás egyébként a levegőben is érezhető.

Tulajdonképpen a páramentesítés házilag már nem akkor kellene hogy foglalkoztasson, amikor a baj bekövetkezett, hanem előtte gondoskodni arról, hogy páramentes legyen a lakás. Elsősorban azt kell mondanunk, hogy a régi ablakok – amelyek nem zártak eléggé – már önmagukban megtették a párátlanítást, de a páramentés házilag nem azt jelenti, hogy naponta húsz alkalommal kelljen szellőztetni.

A páramentesít házilag megoldható azzal az egyszerű otthoni praktikával, ha sót helyezünk el a túl párás szobában, ugyanakkor ez kizárólag abban az esetben működik, ha nem túlzott páratartalomról van szó. Érdemes inkább beszerezni egy egyszerű páramentesítő berendezést vagy egy légszárító eszközt.

Ezek a termékek kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek és hosszú távon rendkívül megéri a termékbe befektetni, hiszen az egészségünk megóvásáról van szó. A magas pára a lakásban légúti megbetegedésekhez vezethet, tehát ennek megakadályozása érdekében is fontos, hogy foglalkozzunk a lakás páratartalmával. A túl magas páratartalom miatt jelentkezik a penész is a falon és a magas páratartalom a baktériumoknak is kedvező táptalajként szolgál.

Ha a családban sokszor betegség fordul elő, akkor több, mint valószínű, hogy annak a magas páratartalom az oka. Az ideális páratartalom egyébként 50 százalék közül van, tehát az ettől magasabb érték már káros az egészségre. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a problémát, használja a páramentesítés házilag tanácsait.