Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

A páramentesítő berendezés segít megőrizni otthonunk kedvező páratartalmát, hiszen a túl magas vagy a túl alacsony páratartalom is kedvezőtlen. A probléma az, hogy a száraz levegőben kiszáradnak a légutak, amely állandó száraz köhögéshez vezethet az erre érzékeny emberek esetében, ugyanakkor a túl párás levegőben pedig könnyen elszaporodnak a gombák és az atkák, amelyek miatt a legtöbb allergia kialakul azoknál, akik erre érzékenyek. Arra sajnos nagyon nehéz választ adnunk, hogy egy lakásban mi lenne az ideális páratartalom, ugyanakkor a páramentesítő berendezés használata rendkívüli módon képes megtartani az ideális páratartalmat. A túl párás vagy túl száraz levegő nem csak az ember egészségére nézve nem jó, de a bútorzatnak és a lakásban élő növényekre is káros hatással van. A túl száraz levegőben a fa bútorok könnyen tönkremennek, repedeznek, akár balesetveszélyessé is válhat egy-egy bútor, a magas páratartalmú lakás pedig könnyen penészedik, vizesednek a falak, amely szintén rendkívül veszélyes. A penész nem csak esztétikailag nyújt kellemetlen látványt, de az egészségre is káros lehet, ha valaki ezekre érzékeny, hiszen a kórokozók megbújnak benne. A páramentesítő berendezés segít a lakás ideális páratartalmának megtartására. Különösen fontos például ilyen berendezéseket elhelyezni a fürdőszobában, a konyhában, pincében – ahol különösen nagy a páratartalom. Szerezzen be egy páramentesítő berendezést, hogy ezzel óvja gyermeke és családja egészségét!

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel

Időnként vegye ki a levegőszűrőt, és világítson be a szűrő mögé, a gép belsejébe, ahol a páramentesítő hűtőbordái találhatóak. Amennyiben tömör porréteget fedez fel a gép belsejében található hűtőbordákon, vagy azok között, - vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor - a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra!