Manapság egyre nagyobb figyelmet kell szentelnünk arra, hogy otthonunk levegője tisztább lehessen. A mai, tökéletesen szigetelő falak és nyílászárók ugyanis, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthonunkban összegyűljön az elhasznált levegő. Az elhasznált levegő pedig, telis tele lehet olyan anyagokkal, amelyek allergiát okozhatnak, az arra érzékeny személyeknél.

Éppen ezért, egyre többen döntenek úgy, hogy beszereznek otthonra egy légtisztító berendezést, amely segítségével tisztábbá varázsolható a lakásban lévő levegő. A por, a pollen, az atka, valamint az állatszőr tökéletesen kiszűrhető a légtisztító segítségével. Légtisztító vásárlása során némi fejtörést okozhat az, hogy milyen típusú készüléket is válasszunk. A termékleírások szerint találhatunk szűrőnélküli készülékeket, valamint olyanokat is, amelyek HEPA szűrővel vannak ellátva. Ilyenkor értetlenül állunk, hiszen valószínűleg fogalmunk sincs arról, hogy mi is ez a hepa szűrő.

A hepa egy nemzetközileg védett és elfogadott tartományt jelent. A hepa szűrő közel 99,98 százalékos hatékonysággal képes megszűrni a szoba levegőjét, vagyis teljesen tisztává tudja varázsolni a levegőt. A hepa szűrővel ellátott légtisztító berendezések tehát, a port, a pollent, az állatszőrt, az atkákat, a gomba spórákat, de még a vörös iszap porát is képes kiszűrni a levegőből.

Emellett a szmogot és a kormot is megszűri, így a hepa szűrővel ellátott berendezéseket kifejezetten ajánljuk olyan háztartásokba, ahol csecsemő, vagy kisgyermek is él. A gyermekek ugyanis, fokozottan érzékenyen reagálhatnak a levegőben lévő káros anyagokra. A nemzetközileg elismert és védett hepa szűrővel ellátott berendezések közel 100 százalékos biztonságot jelentenek az allergén anyagokkal szemben.