Tudta, hogy a levegőminőség nagymértékben befolyásolja azt, hogy milyen közérzettel rendelkezik? A zárt terekre különösen igaz ez. A tapasztalatok szerint a szabadtéri allergének sokszorosa megtalálható a lakásokban, de a páratartalom is kiemelt jelentőséggel bír.

Éppen ezért nagyon fontos az, hogy milyen a levegőminőség a lakásban, irodában. A páramentesítő készülékek ebben igyekeznek segítséget nyújtani. Hogyan is kerül a nedvesség a levegőbe?

Az ingatlanban végzett hétköznapi tevékenységek során megnő a levegő páratartalma. Tipikusan ilyennek számít a mosás, a főzés, a tusolás, a ruhák szárítása, de a helyiségben tartózkodással a kilélegzett levegőben is nedvesség található meg.

Nagyon fontos tehát, hogy gondoskodjunk a felesleges páratartalom elvezetéséről. Sokan elfeledkeznek arról, hogy a nem megfelelő hőszigetelés hatására hideg falfelületek alakulhatnak ki, ahol a levegő páratartalma gyorsan lecsapódik.

Ez a terület ideális körülményeket teremt a penészesedés megindulásának, mely kicsit sem kívánatos a lakásban. A páramentesítő készülékek gondoskodnak arról, hogy ideális szinten tartsák a levegő páratartalmát, ezzel az optimális belső mikroklíma érdekében téve.

A korszerű készülékek modern megjelenéssel bírnak, így esztétikusan beilleszthetőek bármely lakberendezési irányzatba. A német márkájú Trotec készülékek kifejezetten jó választásnak bizonyulhatnak, esetükben az igényes design hatékonysággal és időtálló minőséggel társul.