Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

Milyen előnyei lehetnek annak, ha úgy dönt, hogy a jövőben odafigyel arra, hogy mekkora a páratartalom a lakásában? Nos, kezdjük azzal, hogy így egyes esetekben elkerülheti a légúti panaszokat, hiszen ezek a megbetegedések sok esetben akkor jelentkeznek, ha túl nagy vagy alacsony a levegő nedvességtartalma. Sajnos a magas páraszint esetén szükség lehet egy páramentesítő készülékre, hiszen sokszor kénytelenek kellemetlenségekkel szembenézni azok, akik nem vonják ki a vizet a levegőből, hiszen ilyenkor megjelenik a nedvesedő falakon a penész. Ha ez a jelenség már feltűnt, akkor azonnali lépések megtételére van szükség, hiszen a gomba szaporodása gyors, és sajnos csak nehezen állítható meg. Első lépésként venni kell egy páraszintmérőt, valamint egy páramentesítő készüléket, mert ezeknek az eszközöknek a segítségével lehetőség nyílik a probléma kezelésére.Ha már megjelent a penész, akkor feltétlenül olvassa el a fenti cikket!

Természetesen rendszeres használatra van szükség, hiszen csak így előzhető meg, hogy a zavaró gomba feltűnjön. Érdemes egyébként annak is utánajárni, hogy mi okozza azt, hogy folyamatosan nedves a levegő, hiszen elsősorban a kiváltó okokat kellene megszüntetni annak az érdekében, hogy megoldódjon a probléma. Persze ideiglenesen egy páramentesítő készülék is bőven megteszi, hiszen ez a berendezés magas teljesítménnyel képes működni, ezáltal pedig könnyedén tud segíteni a levegő szárazabbá tételében, illetve a penész megelőzésében. A honlapon többféle kiváló készülék kapható, ezért nyugodtan válasszon közülük abban az esetben, ha úgy gondolja, hogy a lakásában szükség lenne erre a berendezésre!

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel

Továbbá időnként vegye ki a levegőszűrőt, és világítson be a szűrő mögé, a gép belsejébe, ahol a páramentesítő hűtőbordái találhatóak. Amennyiben tömör porréteget fedez fel a gép belsejében található hűtőbordákon, vagy azok között, - vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor - a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra! (Garanciaidőn belül hozzánk.)