Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

A magas páratartalom gyakran nagyon előnytelen tud lenni. Főleg azért, mert ha magas a lakás páratartalma könnyen megjelenik a penész a falakon és a bútorokon, ami rengeteg kellemetlenséget tud okozni. Ugyanakkor a magas páratartalom sokszor a munkafolyamatot is lassítja. Ilyen körülmények között például lassabban száradnak az újonnan vakolt falak az építkezéseken. Ezért nem halad megfelelő ütemben a munka. Építkezéseken ezért gyakran veszik igénybe az ipari páramentesítő készülék segítségét. Ez a készülék képes lecsökkenteni a levegő nedvességtartalmát azáltal, hogy a pára egy részét kondenzálja. A relatív páratartalom csökkenésével gyorsabban száradnak a falak, így hamarabb lehet folytatni a munkát. Ez nagyon fontos, főleg amikor határidőre dolgoznak, hiszen az időjárási körülmények nem mindig felelnek meg a munkavégzésnek, ilyenkor szükséges más eszközöket segítségül hívni. Persze az ipari páramentesítő készülék nemcsak az építkezéseken használható nagyszerűen. Bár a nagy teljesítőképessége miatt, a lakásokban ritkán alkalmazzák, de egy csőtörés vagy árvíz esetén itt is igen nagy segítséget jelent. Használatával a ház falai gyorsabban kiszáríthatóak, még mielőtt valami komolyabb szerkezeti sérülést szenvedne. Ugyanakkor, az ipari páramentesítő készülék nagyon hasznos az ipar más területein is. Szívesen használják az asztalos műhelyekben a faanyagok szárítására, de nagy segítséget jelent a kiállítótermek, múzeumok páratartalmának a csökkentésénél is. A kiállított műtárgyak ugyanis nagyon érzékenyek a páratartalomra, ezért fontos alacsony szinten tartani azt.

Feltétlen olvassa el a fent ajánlott cikket is, ha már megjelent a penész, vagy, ha építkezésen szeretné használni a készülékeket.