Nincs is annál nagyobb boldogság, mint amikor az általunk építtetett házba elsőként költözhetünk be. A falakból árad az a jellegzetes „új” illat, amely egy szép és új élet reményével tölti el a család minden tagját. Igen ám, de néhány hét után megtapasztalhatjuk az új otthonunk modernségének és tökéletességének árnyoldalát is, nevezetesen azt, hogy elkezdenek penészedni a falak.

Ez egy igen gyakori jelenségnek számít, az új építésű, modern házakban. De vajon mi okozza ezt a problémát és hogyan lehet kivitelezni a penészmentesítést? A penészmentesítés egy igen összetett feladat, hiszen először is meg kell állapítani azt, hogy mi miatt következett be a gond. A probléma gyökerének megtalálása után pedig, gondoskodni kell arról, hogy a már meglévő penészfoltokat maradéktalanul el tudjuk távolítani. A penészesedés oka többnyire a tökéletesen záródó ablakok és ajtók miatt következik be, továbbá a remekül szigetelő falak is nagyban közrejátszanak a probléma kialakulásában.

Ezek hatására ugyanis, a szoba levegője túlságosan párássá válik, ez pedig kedvez a penészgomba elszaporodásának. A falak átnedvesednek, majd a penészfoltok hamarosan megjelennek, ami nem csak esztétikai gondot okozhat, hanem számos egészségügyi panaszt is. A penészmentesítés első lépése tehát az, hogy a ház levegőjének páratartalmát optimalizáljuk. Erre tökéletesen alkalmas egy párátlanító készülék. Egy párátlanító készülék, egy egyszintes lakás teljes területén képes optimalizálni a páratartalmat, a falak kiszáradhatnak, a nedvesedés pedig megszűnik, így a penészgombák sem tudnak többé elszaporodni. A kialakult penészt el kell távolítani a falakról és a jövőben gondoskodni kell a rendszeres szellőztetésről is.