A kompresszor egy olyan berendezés,mely erőgép által hajtva növeli a gáz nyomását ugyanakkor csökkenti a térfogatát. A kompresszorok működése hasonlít a szivattyúéhoz, mindegyik növeli a nyomást, mindegyik képes csővezetéken keresztül a közeg szállítására, de a szivattyúk gyakorlatilag összenyomhatatlan folyadékokkal dolgoznak, ellenben a kompresszorok összenyomható gázokat szállítanak.

A kompresszor működése során a gáz a végnyomás függvényében felmelegszik. Az lpv.hu oldalon is találhatunk kompresszorokat, ha éppen erre van szükségünk. Itt találjuk pl. a Stahlmann 24 literes kompresszorát, mely mindent képes elvégezni, amire a barkácsolás és az otthoni használat során szükséges lehet. Olajos rendszerrel működik, ezáltal lényegesen hosszabb az élettartama, mint az olajmentes rendszerrel felszerelt kompresszoroknak.

A berendezés 1.500 wattos teljesítményű, 24 literes tankjában 8 baros nyomást tud előállítani. Ennek következtében a Stahlmann ezen kompresszorának szívóteljesítménye 206 liter percenként. Ha ilyen kompresszort rendelünk, akkor kapunk hozzá egy kiegészítő csomagot, melyben festékszóró pisztoly, anyag kifúvó pisztoly, keréknyomás mérő és kerékfúvó, lefúvató pisztoly, valamint egy pneumatikus cső is található. Ezek segítségével a leggyakoribb munkák tekintetében tökéletesen felszerelt a kompresszor.

A webáruházban kapható egy másik fajta kompresszor is szintén Stahlmann olajos rendszerű levegő kompresszor, melynek 50 literes a tartálya, s abban 8 bár nyomás tud előállítani. Ennek következtében a kompresszor 210 liter percenkénti fúvóteljesítményt is képes előállítani. Ehhez a fajta kompresszorhoz 13 darabos kiegészítő csomagot kapnak, akik megrendelik a berendezést.