Allergia ellen légtisztító készülék

Természetes megoldás allergia ellen

allergia ellen légtisztítóNe az allergiás tüneteket kezelje különböző, erős mellékhatású gyógyszerekkel, hanem egy légtisztító készülék használatával szüntesse meg közvetlenül az allergiát kiváltó okot!

A korszerű Blueair légtisztító készülékek használata számos háztartásban és irodában elengedhetetlen az allergia ellen folytatott küzdelemben, valamint egy allergia mentes otthon fenntartásához. A légtisztító készülékek segítséget nyújtanak az allergia ellen azáltal, hogy eltávolítják a zárt tér (szoba, iroda, autó, stb.) levegőjében keringő allergéneket.

A légtisztítók a levegőben szálló szennyezőanyagokat és allergéneket távolítják el. A levegőben keringő szennyezőanyagok, például a különféle pollenek, atkák, gomba spórák, vírusok, baktériumok, kisállat szőrének darabkái és a por mind-mind a levegőtisztító szűrőiben rekednek.

Egy jó minőségű légtisztító készülék rendszeres használatával ezeket a szennyezőanyagokat hatékonyan ki lehet szűrni otthona, irodája, munkahelye levegőjéből. A levegőnél nehezebb szennyező részecskéktől pedig könnyedén megszabadulhatunk egy jó minőségű HEPA szűrővel felszerelt porszívó használatával.

Fontos azonban, hogy a légtisztító készülék is tartalmazzon HEPA szűrőt, mert a megfelelő levegőtisztítás érdekében a HEPA szűrő használata elengedhetetlen.

A leggyakoribb allergén növények

A légtisztító készülékek működésük során megbízható védelmet nyújtanak a leggyakoribb, és legerősebb magyarországi allergén növények ellen: mogyoró, égerfa, fűzfa, nyírfa, kőrisfa, tölgyfa, pázsitfűfélék, platán, árpa, réti perje, csenkesz, útifűfélék, komócsin, francia perje, libatop, ürömfű, angol perje, selyem perje. A különböző allergén anyagokról további hasznos információ az alábbi linken elérhető el: allergia naptár, mely a szezonális allergia megjelenéséről és intenzitásáról kínál részletes információkat.

Mit tehetünk otthonunkban az allergia ellen?

Az allergia elleni küzdelem és a levegőtisztítás hatékonyságának javítása érdekében javasoljuk, hogy a légtisztító készülék beüzemelése előtt a legfontosabb helyeken mindenképp alaposan takarítsa ki otthonát. Kétségtelen, hogy a hálószoba az egyik legfontosabb terület, ezért erősen javasoljuk, hogy a légtisztító készülék használatát a hálószobában kezdje meg, hisz az emberek otthonukban a legtöbb időt itt töltik.

Továbbá nagyon sok allergiában szenvedő él át támadáshoz hasonló élményeket az éjszaka során, hisz alvás közben az emberi légzőrendszer teljesen ellazul és ilyenkor védtelenebb. Azok az allergiás tünetek, amikkel napközben még meg tudunk küzdeni, az éjszaka során sokkal nagyobb traumákat okozhatnak.

Ezért javasoljuk, hogy amennyiben módjában áll a légtisztítót hálószobájában zárt ajtók mellett üzemeltesse a nap 24 órájában. Hiszen így érhető el, hogy a lehető legtisztább környezetben tudjon aludni. Ha éjszakáit tünetmentesen tudja eltölteni, az sokat segít a nappalok átvészelésében is.

További javaslatok a légtisztítókkal kapcsolatban

Javasoljuk, vásárlás előtt gondolja át, hogy Ön és családja otthonuk mely helységeiben töltik a legtöbb időt és ennek mérete alapján válasza ki a megfelelő teljesítményű légtisztító készüléket.

Ha otthonában, zárt térben sokat süt és főz, akkor szüksége lehet egy légtisztítóra a konyhájában is, amely képes magába szívni a sütéskor, főzéskor keletkező kellemetlen szagokat, gőzöket is.

Amennyiben rendszeresen dohányzik, és nem szeretné családját, vendégeit a dohányfüst kellemetlen szagának kitenni szintén csak javasolni tudjuk egy légtisztító készülék beszerzését.

Javasoljuk, hogy a légtisztító készülék használatának megkezdésekor naptárjában jelölje be, hogy mikor esedékes a HEPA szűrő cseréje, még attól függetlenül is, hogy egyes készülékek kijelzik a szűrű csere esedékességét.

Szintén ajánlott még az allergia szezon elkezdődése előtt, hogy a klímaberendezésben is cserélje ki a szűrőt, vagy kérje szakember segítségét, aki hozzáértően megtisztítja a klímatizáló készüléket.

Mit tehetünk a szabadban az allergia ellen

A légtisztító készülék használata sokat segíthet az allergia ellen, azonban fontos, hogy sokkal alaposabban foglalkozzunk betegségünkkel és már jóval az allergia szezon kezdete előtt kezdjük meg a felkészülést. Látogassuk meg allergológus szakorvosunkat és a nyári programok, üdülések tervezésekor vegyük figyelembe a pollenaptárak által nyújtott információkat.

Tudni kell, hogy a légtisztítók csak a zárt térben, vagyis otthonunkban, irodánkban, autónkban hatékonyak az allergia ellen, azonban a szabadban továbbra is szemben találjuk magunkat a pollenekkel és a légszennyezettséggel.

Azonban csak azért, mert allergiától szenved, ne fossza meg magát a csodás szabadtéri tevékenységektől. Bár azért ajánlatos hajnali 5 és délelőtt 10 óra között zárt térben maradni, mert a pollenek ebben az időszakban lépnek ki a szabadba.

A nagyon szeles időkben is javasoljuk, hogy amennyiben módjában áll, inkább maradjon otthon. Ha sok időt töltött a szabadban, mossa meg haját és mossa ki ruháját. Javasoljuk, hogy fűnyíráshoz mindenképp helyezzen maszkot az arca elé, bár jobb ötletnek tartjuk, ha inkább megbíz valaki mást a fű lenyírásával.

Összegzésként elmondható, hogy ha időben, jóval a szezon előtt megkezdeni a felkészülést az allergia ellen, beszerez egy hatékony légtisztító készüléket és követi a fent leírtakat, akkor jelentősen tudja csökkentheti az allergia kellemetlen tüneteit.

Vevői vélemények

Tisztelt Megyesi Péter!

A légtisztító berendezésre azért volt szükségünk, mert a feleségem is, de legfőképpen én, elég erős pollenallergiától szenvedünk. A készüléket a hálószobánkban helyeztük el, már az első használat alkalmával észrevehető volt a változás, sokkal könnyebb és pihentetőbb volt az éjszakai alvás. Nekünk mindenképp bevált, azóta is használjuk. Télen ritkábban kapcsoljuk be, hetente 2-3 alkalommal, de most az allergiás szezon megkezdettével napi szinten üzemel. Ráadásul a készülék egyáltalán nem zavaró, a legmagasabb fokozatra állítva sem akadályoz az elalvásban, bár lehet, ebben közrejátszik a három hónapos babánk is. A viccet félre téve a működése nem hangos, a pihenést nem befolyásolja negatívan. Összefoglalóan a készülék beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az ügyfélszolgálat készséges és segítőkész volt a vásárláskor. További sikeres működést kívánok!

Tisztelettel: Kirilla János

Tisztelt Megyesi Péter!

Megpróbáltam összeírni a véleményünket. Szerencsére nálunk otthon nem jellemző a komolyabb levegő szennyezettség (por, füst, rossz szagok), így a légtisztító jótékony hatása sem annyira nyilvánvaló, mint egy erősen szennyezett helyen lenne. Mi viszont a mai napig úgy gondoljuk, hogy ez egy hasznos eszköz és ezért – főleg a hidegebb időszakban – rendszeresen használjuk. A családban sajnos jelen van az allergia és az asztma, és – mivel hosszabb ideje készülünk a gyerekvállalásra – a potenciálisan káros gyógyszerek szükségességét szerettük volna csökkenteni azáltal, hogy a lakás levegőjét tisztábban tartjuk. A készülék valós hatását nehéz felmérni (viszonylag “zöld” környéken lakunk, ahol kevésbé jellemző a füst és kellemetlen szagok), de ősztől tavaszig (amikor kevesebbet szellőztetünk) rendszeresen használjuk. Tény – és ebben szerintünk szerepe lehet a készüléknek is – hogy a tavaszi és őszi szezonban nem kaptuk el a fiam által az iskolából “hazahozott” cseppfertőzéssel terjedő betegségeket, illetve a hidegebb időszakban a készülék használatával érzetre tisztább a levegő (de ezt méréssel nem tudom alátámasztani). Pozitív értelemben véve a készülék olyan, mintha ott sem lenne (a hangja napközben egyáltalán nem zavaró /éjjel, teljes csendben a halk duruzsolása esetleg feltűnőbb lehet/, működése során nem érezhető az egyes “olcsóbb” készülékekre jellemző kellemetlen “ózon” szag). A tisztán tartása egyszerű, a leírás alapján minimális műszaki készségek mellett magától értetődő (nem nehezebb, mint egyéb háztartási gépek pl. egy klíma beltéri egység tisztán tartása). A készülék vásárlása előtt tanácsot kértem a forgalmazótól, ahonnan korrekt, tényszerű választ kaptam. Ennek alapján rendeltem meg a készüléket, ami a vállalt szállítási határidőre megérkezett otthonunkba. Működési problémák szerencsére nem jelentkeztek, így a garanciális ügyintézésről nincs (és remélem, nem is lesz) tapasztalatom.

Üdvözlettel: Bringye Zsolt