Fontos! A penészmentesítés legelső lépése a penész szakszerű eltávolítása és csak utána jöhet a páramentesítés!

Hogy miért és hogyan kell eltávolítani a penészt, arról részletesen írunk minden egyes páramentesítőnk leírásának a végén. Csak a szakszerű eltávolítással lehet megakadályozni, hogy a penészspórák a levegőbe, vagy a tüdőnkbe kerüljenek az eltávolítás során. Csak a penész eltávolítása után következhet a páramentesítés, mert ha páramentesítővel szárítjuk le a penészt, akkor az száradás közben szétszórja a spóráit.

Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

Bármelyik háztartási páramentesítőnk leírásában elolvashatja tehát a penész szakszerű és legegészségesebb eltávolításának módját. A tisztításnak csak úgy nekiesni és leszárítani sem szabad, mert több kárt okozhat vele, mint hasznot!

A penészmentesítés egy olyan, sürgető feladat, amit jogosan kíván az ember minél hamarabb maga mögött hagyni, mégpedig tartós sikerrel. Ehhez, azonban ildomos néhány írott-íratlan szabályt betartani, vagy legalábbis alapul venni, a teljes eredményesség érdekében. Az, hogy a penészek jelenléte legfeljebb csak nemes értelemben a sajtokon kívánatos, nem kérdés. A falakon megtelepedő gombák látványra sem bizalomgerjesztőek, de ez csak egy esztétikai dolog. Ami a legnagyobb gond, hogy pusztán jelenlétükkel irritációkat generálhatnak, ráadásul roppantul könnyen szaporodnak, ha adott hozzá az optimális élettér. Hogy milyen a számukra otthonos közeg? Alapvetően nincsen túl nagy elvárás a részükről: a hideg felületeken például falon kicsapódó nedvesség tökéletes a beköltözés szempontjából. Vagyis még mielőtt rávetné magát a penésztelepekre valamilyen vegyszer társaságában, előbb az okokat kell kideríteni, s azokat megszüntetni. Miért tudtak hívatlanul betelepedni a penészek? Azért, mert környezetében magas a páratartalom. A levegőben felgyülemlett nedvesség pedig lecsapódott a hideg felületeken. Bár szellőztetéssel akut módon orvosolható a probléma, de egyrészt abszolút ideiglenesen, másrészt a legkevésbé sem harmonikusan. A penészmentesítés nulladik lépése a penész szakszerű eltávolítása és csak utána jöhet a páramentesítés A páramentesítés készülék közbenjárásával gyerekjáték, semmiféle kihívást nem jelent, az eredményesség pedig borítékolható. Még mielőtt, azonban áram alá helyezné a berendezést jöhet a penészcsaládok kitelepítése. Ehhez számtalan vegyszer közül válogathat, ami fontos, hogy alapos munkát végezzen. Ha ez megvan, akkor pedig indulhat a párátlanítás. Ilyen módon a megteremtett penészmentes közeg megőrizhető, fenntartható, ráadásul az egyensúlyi páratartalom egyéb, egészséget támogató pozitív hatását is élvezheti.