Mivel egyre több az allergiával küszködő ember, így nem csoda, hogy a levegőtisztító berendezések iránti kereslet is egyre inkább növekszik. Mivel igen sok időt töltünk zárt térben, így valóban nagyon fontos az, hogy az otthonunk vagy irodánk levegőjét tisztábbá, allergénektől mentesebbé tehessük. Vannak azonban olyan személyek is, akik bár szeretnék élhetőbbé tenni otthonuk levegőjét, mégis ódzkodnak egy levegőtisztító berendezés beszerzésétől.

Ennek oka többnyire olyan alaptalan dolgok miatt van, mint például az, hogy a levegőtisztító hangosan üzemel, vagy az, hogy nagyon sok energiát használ el. Ezen állítások egyike sem igaz, hiszen a mai levegőtisztítók roppant energiatakarékosak és kifejezetten csendesen üzemelnek. Lássuk, mit érdemes még tudni a levegőtisztítóval kapcsolatban! A levegőtisztító berendezések akár folyamatosan, egész nap is üzemeltethetőek, hiszen ekkor sem kell a túlságosan nagy energia felhasználástól tartani. Egy átlagos levegőtisztító berendezés 20-70 watt energiát fogyaszt, ami igen alacsony ahhoz képest, hogy milyen óriási feladatot lát el a készülék.

A levegő tisztítása során keletkező zajt illetően annyit érdemes megjegyeznünk, hogy az utóbbi években gyártott, modern készülékek roppant csendesek, zajtalanok. A régebbi készülékek azonban lehetnek némileg hangosabbak, ezeket inkább a munkahelyre, irodába ajánlatos használni. A modernebb készülékek pedig, tökéletesen alkalmasak akár hálószobai használatra is.

A levegőtisztító berendezések roppant hasznos készülékek, ugyanis a levegőben lévő szennyeződések 99,98 százalékát el tudják távolítani. Vannak, akik úgy vélik, hogy csakis a pollen megszűrésére alkalmas a berendezés, ám ez nem így van. Szinte hihetetlen, de egy légtisztító ki tudja szűrni a levegőből az állatszőrt, a port, a szmogot, a kormot, és az atkákat is, a pollenek mellett!