Gondolt már arra, hogy a levegő magas páratartalma mennyi gondot jelenthet a lakásban? A négy fal között a kifogástalan hőszigetelés számos előnnyel jár, de legalább ennyi hátulütője is van a dolognak. A manapság nagyon divatos műanyag nyílászárók tökéletesen zárnak, de egyúttal nem engedik távozni a levegőben felhalmozódott nedvességet.

A folyamat természetes, tenni azonban csak mi magunk tudunk ellene. A szellőztetés a leginkább kézenfekvő megoldás. Érdemes naponta többször kereszthuzattal elvégezni ezt. Sajnos tény azonban, hogy ezzel még nem jártunk a dolog végére.

Nem véletlen, hogy a légszárító gép egyre nagyobb érdeklődésre tarthat számot. A négy fal között számos olyan tevékenység zajlik, amely nedvesség keletkezésével jár együtt.

A mosás, főzés mellett az ott tartózkodók kilélegzésével is nő a páratartalom. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ennek elvezetése mindenképpen szükséges a jó közérzet és az ingatlan állapotának megőrzéséhez.

A légszárító gép páramentesítőként funkcionálva akár több liternyi párát is képes kiszűrni a levegőből. A mobil megoldásnak köszönhetően a készüléket tetszés szerint elhelyezhetjük bárhol.

Gyakran kifejezetten az olyan nedves helyiségekben van szükség alkalmazására, mint a pince. A megfelelő teljesítménnyel rendelkező berendezések kiváló minőségű levegőt biztosítanak, és nem adnak esélyt a falak penészesedésének.

A fekete-szürke foltok sok bosszúságot okoznak és sajnos az ingatlan értékét is csökkentik a nedves falak. Akadályozza meg kialakulásukat a megfelelő hőszigeteléssel, és légszárító gép használatával!