Ózongenerátor Airozon 28 ECO

Ózongenerátor Airozon 28 ECO

Gyártó:Trotec
Cikkszám: Airozon 28 ECO
Készlet információ:Készleten
Fogyasztói ár: 229.900 Ft Nettó ár: 181.024 Ft
Db:     - VAGY -   Kívánságlista Összehasonlítás

Ózongenerátor Airozon 28 ECO

Ózongenerátor Airozon 28 ECO

Környezetbarát megoldás helyi oxidatív szagsemlegesítésre, beltéri levegő és felületek fertőtlenítésére

   (A termék raktáron van, szállítási ideje 1-3 munkanap)

Ózongenerátor Airozon 28 ECO fertőtlenítésre, szagsemlegesítésre

Airozon® 28 ECO  - steril belső terek teremtése frisslevegő-illattal

Ózongenerátor Airozon 28 ECO kompakt sterilizáló készülék

Legyen szó szobák bérbeadásáról, ingatlankezelésről, közlekedési vállalatok működéséről, busz- és taxis vállalkozásokról, személygépkocsi-kereskedésekről, autók, csónakok bérbeadásáról, a Trotec Airozon® 28 ECO ózongenerátora mindegyik vállalatnál a cég saját tulajdonú tisztító gépei közé kellene hogy tartozzon, sziklaszilárd tagként erősítve a csapatot. 
Az Airozon® 28 ECO ózongenerátor hatékony szagsemlegesítésre képes beltéri helyiségekben, szobákban, közlekedési eszközökben használva, valamint a beltéri levegő fertőtlenítésére vagy beltéri felületek kezelésére is kiválóan használható. Mindez köszönhető négyfokozatú, szabályozható ózonteljesítményének és időzítő funkciójának, amivel a kezelés időtertama 0 - 135 perc között állítható be.  Átutazó- vagy szállóvendégek biztosan értékelni fogják ezt a szagsemleges friss levegős hatást, és higiéniai szolgáltatást. Az, hogy a készülék távirányítóval is kezelhető, lehetővé teszi, hogy nehezen elérhető helyeken állítsuk fel vagy üzemeltessük, vagy elindítsuk a kezelendő termen kívül is. 
Az ózongenerátor Airozon 28 ECO hatékonyan szagsemlegesíti a textíliákat, párnákat, huzatokat, füstöt, testszagot, haszonállatok vagy háziállatok, vizelet szagát, de az Airozon® 28 ECO ózongenerátorral végzett kezelés megszünteti a baktériumok, penészgombák, vírusok jelenlétét a kezelés helyszínén és a felületeken is. 

Az Airozon® 28 ECO ózongenerátor használata egészen egyszerű, és számos előnnyel jár, épp a hagyományos tisztító eljárásokkal szemben is: 

 • Automatikus kezelés, alkalmazás személyi közreműködés nélkül

 • Nagyon időtakarékos, hatékony eljárás

 • Nem tervezett, gyors bevetésekre is megfelelő

 • Még nehezen hozzáférhető helyeken is hat, ami mechanikus eszközökkel nem hozzáférhető

 • Gyakorlatilag minden alkalmazási területen használható, elegendő egy konnektor a működtetéséhez

 • Maradéktalan fertőtlenítés, szagsemlegesítés kemikáliák használata nélkül

Az Airozon® ózongenerátorok működési elve

Ózongenerátor Airozon 28 ECO ózonciklusa
 1. Az Airozon®-széria szagsemlegesítő készülékei a helyiség levegőjében meglévő oxigént használják molekula-kapcsolódásként ozonizálásra. 

 2. Az ózongenerátor beszívja a környezeti levegőt, ami a készülék belsejében egy elektromos kisűlésen megy keresztül, aminek következtében a biatomáris oxigénmolekula 2 különálló oxigénatommá bomlik szét, amik szabad gyökökkel rendelkeznek. 

 3. Az atomos oxigén összekapcsolódik (A) egy oxigén-molekulával ózonná. 

 4. Az ózon igen erős oxidálószer, ami nagyon erős reakciós potenciállal rendlkezik, és ezért a környezeti levegőben lévő zavaró anyagok megszüntetésének hatékony reagense. Az ózonmulekulában lévő szabadgyökök kioldódnak a molekuláris kapcsolódásokból (B) és és reakcióba lépnek a környezeti levegőben lévő összes anyaggal, még akkor is, ha ez igen csekély koncentrációban fordul elő. A levegőben hordozott vagy helyhez kötött (pl. padlóban, falban, burkolatokban lévő) káros anyagok oxidatív lebomlása szagsemlegesítésként hat, valamint csírátlanítja és elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, gombaspórákat, rákkeltő és allergén hatású mikroorganizmusokat.

 5. Az oxigénatomok reakciós anyagokkal való oxidációjának eredményeként az ózonmolekulák átalakulnak oxigénmolekulákká. 

 6. A nem oxidált ózonmolekulák szétesnek a metastabil kötéseik miatt egy bizonyos idő eltelte után oxigénné, anélkül, hogy káros anyagokat hagynának hátra. Belső terekben az ózon felezési ideje a szokásos körülmények között 30 - 60 perc között van, ami azt jelenti, hogy a levegőben lévő ózonkoncentráció természetes körülmények között óránként legalább feleződik. 

 7. Technikai oxigén-regeneráció: ezzel a funkcióval az ózon oxigénre (6) való természetes szétesése jelentősen felgyorsul. Az Airozon® Supercracker ózongenerátor már fel van szerelve egy integrált oxigén regenerációs ciklussal. Ezen felül az  Airozon® Professzionális széria ózon-fertőtlenítői kombinálhatók a Zerozon 200 oxigén-regenerátorral, professzionális megoldásként a gyorsított ózonbontással kombinálva. 

Miért olyan hatékony az Airozon® -os ozonizálás? 

Ózongenerátor Airozon 28 ECO felhasználási területei
Az ózon a világ egyik legerősebb fertőtlenítőszere. Erős baktérium- és vírusölő, sporicid fertőtlenítő hatása miatt hatékony szer mikroorganizmusok, baktériumok, spórák vagy vírusok megszüntetésére. 
A természetben az ózon magasabb légrétegekben keletkezik, az ultraviola sugarak segítségével, amik a napból érkeznek. A folyamat a talaj közelében történik, villámcsapások következtében, vagy vízesésekben is. A levegő és a víz a természetesen előforduló ózon által folyamatosan tisztul. A legnagyobb ózonkoncentrációval tengerpartokon vagy az alpesi hegyvidékeken talélkozhatunk, ezek olyan helyek, ahol az ember automatikusan, könnyedén felfrissül és rögtön jobban érzi magát. Az emberi szagérzékelés képes arra, hogy az ózont a lehető legkisebb koncentrációban érzékelje, 0,1 - 0,2 részecskében egy millióból (ppm). 

Erős oxidáció a szagok és a csíraképződés megelőzésére

Nagy oxidációs erejénél fogva az ózon nagyon reakcióképes a kellemetlen szagokat kiváltó molekulákkal, megváltoztatja ezek kémiai struktúráját, amiknek következtében szagsemleges molekulák keletkeznek, és ezáltal a levegő tisztul. Épp ezért az ózonnal való kezelés nagyon hatékony módszer még a makacs szagok tartós megszüntetésére is. Az Airozon® ózongenerátorral előállított ózon ezen felül szétrombolja a fertőző vírusokat, baktériumokat, csírákat, felületeken és a környezeti levegőben egyaránt,  mégpedig úgy, hogy behatol a nukliensavmag fehérjeburkolatába, és ott szétrombolja a virusos RNA-t. 
A nagy ipari üzemekben technológiailag előállított ózon előszeretettel használatos ivóvíz-előkészítésre, uszodavíz csírátlanítására és előkezelésére, az élelmiszeriparban és az italgyártás területén szükséges víz kezelésére, vagy hűtővizek vagy egyéb más folyamatvizek kezelésére. De fehérítésnél is használnak ózont, a papír- vagy textiliparban. 

Ami az iparban nagy tételben hasznos, az Ön vállalkozásánál is hasznos lehet, kisebb tételben is előnyöket kovácsolva: 

Mert az Airozon® ózongenerátorral technikailag előállított ózon nagyon rugalmasan és bármely helyszínen felhasználható, oxidatív fertőtlenítés és szagsemlegesítés céljára, hiszen a Trotec Airozon® ózongenerátorai épp ezekre a speciális területekre lettek kifejlesztve. 

Felhasználási területek, ahol érdemes befektetni egy Airozon 28 ECO ózongenerátorba: 

 • Hotelek, szobák bérbeadása

 • Ingatlankezelés

 • Közlekedési vállalatok

 • Busz- és taxis vállalkozások

 • Autó-bérbeadás

 • Személygépkocsi-kereskedések

 • Csónakok bérbeadása

 • Hétvégi házak

 • Öltözők

 • Hajléktalanszállók, otthonok

 • Állatklinikák

 • Állatmenhelyek

 • Temetkezési vállalatok

 • Élelmiszerraktárak

 • Szeméttárolók

Példák az Airozon 28 ECO ózongenerátor lehetséges felhasználására: 

 • Fertőtlenítés és szagsemlegesítés hotelszobákban, nyaralókban, más nagy személyi forgalmat és nagy kihasználtságot lebonyolító szállásokon, egészségügyi területeken

 • Mikroorganizmusok, baktériumok, penészspórák megszüntetésére beltéri levegőben vagy beltéri felületek kezelésével

 • Beltéri levegő kezelése és felületkezelés autókban, buszokban, vasúti kocsikban, lakóautókban és csónakokon 

Az Airozon®-os ózonizálással vírusok és baktériumok is hatékonyan megszüntethetők 

Airozonos ozonizáció működési elve

Hotelszobák, hétvégi házak, bérelt gépkocsik, csónakok, taxik Airozon®-os ózonos fertőtlenítése sem nem drága, sem nem időigényes, ellenben az eredménye egy steril környezet, ahol nem áll fenn fertőzésveszély vagy csírák, baktériumok okozta megfertőződés lehetősége. Sokkal inkább vendégeink, bérlőink, vásárlóink, lakótársaink vagy látogatóink megnyugtató jóérzése. Ellenben más munka- és nagy személyzeti igénnyel járó fertőtlenítési munkák végzésével az ózonos fertőtlenítés teljesen automatikusan végbemegy, és más kiegészítő kemikáliák használatára sincs mellette szükség. 
A koronavírusus időkben ózongenerátorunkat alkalmazva felhasználóink egy nagyon fontos higéniás extrát nyújthatnak minden vendégüknek hotelszobákban, konferenciatermekben, lakásokban, szállásokon, járművek belsejében, hisz ezek higénikusan fertőtlenítve lesznek, csíramentes felületekkel és beltéri levegővel. És a Koronavírus után is értékelni fogja minden vásárló az Airozon®-os ózonizálás hatását, mert az ózongenerátorral kezelt belső terek kellemes illatmentesek, szagtalanok maradnak. 

Az ózon-határértékek folyamatos nyomonkövetése

OZ-ONE ózonmérő mérőműszer Mivel az ózon egy oxidatív, ingereket kiváltó gáz, már csekély koncentációban is károsan hathat a szemre, orr-nyálkahártyára, garatüregre és tüdőre. Épp ezért az ózongenerátor használata után sürgősen szükséges a beállított határértékek betartásának biztosítása. 
Ennek érdekében a megtörtént ózonkezelés után és a megfelelő regenerációs várakozási idő betartása elteltével ellenőrizze egy megfelelő ózonmérő mérőműszerrel, hogy az Airozon 28 ECO ózongenerátorral kezelt helyiségben az ózonkoncentráció újra lehetővé teszi-e a veszélytelen belépést. 
Az ózonnal dolgozó üzemekben a törvényben meghatározott munkahelyi határértékek nemzetközi összehasonlításban megoszlanak, 0,05 és 0,1 ppm között lehetnek. Kültéren 120 µg/m3 számít jellemző terhelési határértéknek, a talajközeli ózonra vonatkozólag.
Tippünk, ajánlatunk: Az OZ-ONE professzionális ózonmérő mérőműszer optimálisan alkalmas az ózonnal kezelt helyiségekbe való belépés ellenőrzésére. Az ózonmérő mérőműszerről
ide kattintva talál bővebb információkat. 
Az OZ-ONE mérőműszer elektrokémiai szenzorát nagy pontosság jellemzi, különösen alacsony ózonértékek esetén is. Már 1 ppm-től méri a mérőműszer a koncentrációt. Így már a veszélyes határérték alatti legkisebb ózonkoncentráció is megbízhatóan mérhető.

Fontos: Az OZ-ONE ózonmérő nem alkalmas a magas ózonkoncentráció mérésére, az ózonkezelés ideje alatt. Köztes mérések végzésére az OZ-ONE ezért nem használható. 

Az Airozon® 28 ECO ózongenerátor használata közben jelentkező előnyök: 

 • Kézreálló kompakt készülék, fertőtlenítésre és szagsemlegesítésre, állítható ózonteljesítménnyel

 • Áttekinthető LED-es kezelőfelület, a működésre vonatkozó visszajelzésekkel

 • Praktikus távirányító, rosszul hozzáférhető helyeken történő üzemeltetésre, vagy a kezelendő termen kívül is 

 • Négyfokozatú szabályozható ózonteljesítmény, 7.000 - 28.000 mg/h teljesítménnyel

 • Időzítő funkció, az ózonkezelés időtartamának előválasztására, 0 - 135 perc között

 • Koronakisütés kerámiabázisú kétszeres dielektrikus megoldással

 • Integrált nemasacél előfilter, ami megelőzi a belső alkatrészek elkoszolódását 

Airozon® 28 ECO ózongenerátor LED-es kijelzővel

Az Airozon® 28 ECO ózongenerátor egy áttekinthető LED-es kezelőfelülettel rendelkezik, ahol jól látható az üzemmód, az ózonerősség és az előválasztható működési idő értéke.
Távirányítóval állítható be egy 7, 14, 21 vagy 28 g/órás ózonteljesítmény, és a használati idő, 15 perces léptékekben 0- 135 percig választhatóan.  
A kezelési idő elteltével a készülék önműködően kikapcsol. 

Az Airozon®  28 ECO ózongenerátor műszaki adatai:

 • Levegőteljesítmény: max. 288 m3/óra

 • Ózonteljesítmény: max. 28.000 mg/óra

 • Feszültség: 220 -240 V/ 50 HZ

 • Teljesítményfelvétel: 350 W

 • Névleges áramfelvétel: 1,5 A 

 • Ajánlott biztosíték: 10 A 

 • Csatlakozó típusa: CEE 7/7

 • Kábelhossz: 1,4 m

 • Méretek: 379 x 202 x 285 mm

 • Súly: 6,3 kg

 • ​Jótállás: 1 év

Magyar nyelvű használati utasítás

Amennyiben megnyerte tetszését a négyfokozatban állítható, óránként max. 28.000 mg ózont kibocsátó Airozon® 28 ECO ózongenerátor, ami tisztításra és fertőtlenítő célokra kiválóan használható, vásárlási szándékát jelezve kérjük kattintson a kosárra! 

Db:  
Adatok
Csatlakozódugó CEE 7/7
Funkciók • Áttekinthető LED-es kezelőfelület, a működésre vonatkozó visszajelzésekkel Praktikus távirányító, rosszul hozzáférhető helyeken történő üzemeltetésre, vagy a kezelendő termen kívül is • Négyfokozatú szabályozható ózonteljesítmény, 7.000 - 28.000 mg/h teljesítménnyel • Időzítő funkció, az ózonkezelés időtartamának előválasztására, 0 - 135 perc között • Koronakisütés kerámiabázisú kétszeres dielektrikus megoldással • Integrált nemasacél előfilter, ami megelőzi a belső alkatrészek elkoszolódását
Kábelhossz 1,4 m
Ózonteljesítmény max. 28.000 mg/óra / választható fokozatok 7, 14, 21, 28 g/h teljesítménnyel
Teljesítményfelvétel 350 W
Feszültség 220 -240 V / 50 Hz
Levegőmennyiség 288 m3/óra
Névleges áramfelvétel 1,5 A
Méretek 379 x 202 x 285 mm
Súly 6,3 kg

Írjon véleményMegjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Rossz           Kapcsolódó termékek (5)