Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

A belső helyiségekben nemcsak a por, az állatszőrök, vagy a dohányfüst okozhatnak problémát, hanem a nedvesség is. Míg az otthonokban szellőztetéssel, vagy a páratartalom mechanikai elvezetésével általában megoldható a helyzet, addig vannak bizonyos olyan közintézmények, ipari telepek, ahol az ott folyó tevékenység jellegéből adódóan is rendkívül magas a páratartalom a levegőben, sőt, sok esetben penészesedéssel is számolni kell. Ilyenkor jön jól az ipari páramentesítő, amely biztosítja, hogy a levegő páratartalma mindig megfelelő legyen. Könyvtárakban, múzeumokban ez legalább olyan hasznos lehet, mint ipari telepeken, gombatenyésztő telepeken, vagy egyéb olyan helyszíneken, ahol rendszeresen magas a levegő nedvességtartalma. Az ipari páramentesítő lehetővé teszi, hogy ez az érték a normálison belül maradjon. S hogy miért fontos ez? Érdemes tisztában lennie azzal, hogy a nedvesség nemcsak a hőszigetelés hiányosságaiért felel, de a penészgombák megjelenéséért is. A feketés foltok, amelyek megtámadják a falakat, bútorokat, textíliákat és burkolatokat, bizony az emberi egészségre is rendkívül károsak, ha valaki érzékeny erre. Az ipari páramentesítő lehetőséget teremt arra, hogy az említett helyszíneken minimalizálni lehessen a penészgomba megjelenésének kockázatát, ezáltal sokat téve az ott tartózkodók egészségéért. Az ipari páramentesítés ma már arra is kiválóan alkalmas, hogy az egyébként nedves falak megfelelően kiszáradjanak. A nedvesség megszüntetése a fűtési költségek csökkenését, valamint a penészkárok megakadályozását hozhatja magával, ezért érdemes a témával foglalkoznia.

A páramentesítő belsejének tisztíttatása szakszervizzel

Időnként vegye ki a levegőszűrőt, és világítson be a szűrő mögé, a gép belsejébe, ahol a páramentesítő hűtőbordái találhatóak. Amennyiben tömör porréteget fedez fel a gép belsejében található hűtőbordákon, vagy azok között, - vagy igény esetén ezt megelőzően bármikor - a párátlanítót küldje vissza hozzánk, vagy más klímatechnikai szakszervizhez belső tisztításra! (Garanciaidőn belül hozzánk.)