Hasznos javaslat a páramentesítés megkezdése előtt

Új információk, melyekre eddig kevesen gondoltak!

Írtunk egy cikket arról, hogyan és miért kell kezelni a penészt, valamint hogy miért és hogyan kell lefesteni a felületet a páramentesítés megkezdése előtt. Annak érdekében, hogy csökkentsük a spórák levegőbe szóródását, a leírás sok új információt tartalmaz egyéb módszerekhez képest. Kérjük, ide kattintva olvassa el a teljes cikket!

A további témáról az alábbiakban olvashat, de mindenképp ajánljuk a fenti cikk átolvasását is!

Igaz, hogy sokan már csak a penészfoltok megjelenése után vesznek tudomást lakásuk magas páratartalmáról, mégis fontos eme gond mihamarabbi orvoslása. Az elektromos páramentesítő készülék jóvoltából, nagyobb erőfeszítés nélkül lehetséges otthonunk nedvességtartalmának szabályozása. Segítségével a penész megjelenésének esélye nagyban lecsökkenthető.  Hiszen az elektromos páramentesítő készülék segítségével egy, akár 100 m² területű helyiség páratartalma is szinten tartható. Tudni kell, hogy ha a levegő nedvességtartalma, akár három napon keresztül adott szint fölé emelkedik, az már elegendő a penészspórák megtelepedésére és szaporodására. Mindamellett, hogy ezek a fekete és zöld színű foltok csúnyák, még kellemetlen, dohos szagot kölcsönöznek otthonunknak. Az üzembeállítás előtt a már megjelent foltok körültekintően és óvatosan legyenek eltávolítva és lefestve, ahogy ezt a fenti cikkben részletezzük. Kérjük, mindenképp olvassa el a fenti cikket.


Az elektromos páramentesítő készülék, így nemcsak a penész elleni küzdelemben bizonyul hatásosnak, hanem a magas páratartalom következtében kialakult felső légúti megbetegedések megelőzésére is tökéletesen alkalmas. Segítségével lehetőségünk van arra, hogy megelőzzük és elkerüljük a felső légúti megbetegedéseket. Hiszen köztudott, hogy a magas páratartalom és az ebből adódó nedves levegő kedvez a nyálkahártyán megtelepedni kívánó bacilusoknak, következtében akár fertőzések és gyulladások is létrejöhetnek a szervezetben. Az elektromos páramentesítő készülék nem csak a kisgyermekes háztartásokban nélkülözhetetlen, hanem mindazon helyeken ahol sok ember fordul meg, például könyvtárak, iskolák, irodaházak.